Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk

Budanov (GUR Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση – Θα χτυπήσουν Chasiv Yar και Pokrovsk
H Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν ιδιαίτερα στο Donbass, σύμφωνα με τον Budanov
Ο αρχηγός της κύριας διεύθυνσης στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov ανέφερε ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού 2024.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD που δημοσιεύθηκε στις 7 Απριλίου ότι η Ουκρανία αναμένει ότι οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν ιδιαίτερα στο Donbass….
Ο Kyrylo Budanov ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν στο Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut) και προς την κατεύθυνση του Pokrovsk (περίπου 43 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε προηγουμένως σε συνέντευξη στο CBS News που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου ότι η μεγάλη ρωσική επιθετική προσπάθεια μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο…
Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων σε όλο το θέατρο, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής μιας κατά προσέγγιση ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης προς το Chasiv Yar στις 4 Απριλίου.
Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη βοήθεια ασφαλείας ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια θα υποχρεώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να λάβουν δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνάς του σε βάρος της αμφισβήτησης της πρωτοβουλίας για περιορισμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων ή του σχεδίου για μελλοντική αντεπίθεση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης