Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η απόσυρση των ισραηλινών από τη Νότια Γάζα δεν προδικάζει νέα επιχείρηση

Λευκός Οίκος: Η απόσυρση των ισραηλινών από τη Νότια Γάζα δεν προδικάζει νέα επιχείρηση
Η προσοχή στρέφεται πλέον στη Rafah όπου, παρά την ανησυχία πολλών ξένων κρατών, το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο να διεξάγει μια χερσαία επιχείρηση κι ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει εκεί καταφύγιο
O εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου John Kirby εκτίμησε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ότι η απόσυρση από το νότιο τμήμα της Γάζας, την οποία ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, είναι πιθανόν απλά μια περίοδος «ανάπαυσης» για τα στρατεύματά του.
«Σύμφωνα με όσα κατανοούμε και βάσει των δημοσίων ανακοινώσεών τους, πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα διάστημα ανάπαυσης και ανεφοδιασμού για αυτά τα στρατεύματα, που βρίσκονται στο πεδίο εδώ και τέσσερις μήνες», δήλωσε ο John Kirby στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Όπως επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, η ισραηλινή απόσυρση «δεν είναι απαραίτητα» ενδεικτική μιας «νέας επερχόμενης επιχείρησης για αυτά τα στρατεύματα».
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως απέσυρε τα στρατεύματά του από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ιδίως από την πόλη Khan Younis, έπειτα από μήνες σφοδρών μαχών εναντίον της Hamas, που οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική καταστροφή και προκάλεσαν θύελλα επικρίσεων σε βάρος του Ισραήλ, μεταξύ άλλων εκ μέρους των συμμάχων του.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στη Rafah όπου, παρά την ανησυχία πολλών ξένων κρατών, το Ισραήλ δηλώνει αποφασισμένο να διεξάγει μια χερσαία επιχείρηση κι ενώ περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης