Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Ιράν: Τα εννέα πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν απευθείας το Ισραήλ

Προειδοποίηση Ιράν: Τα εννέα πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν απευθείας το Ισραήλ
Tι μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA
Το Ιράν διαθέτει εννέα τύπους πυραύλων με βεληνεκές ικανό να πλήξουν το ισραηλινό έδαφος, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA την Κυριακή 7 Μαρτίου 2024, μετά από ισραηλινό χτύπημα στο Γενικό Προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
«Μετά την εγκληματική επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, η απάντηση του Ιράν σε αυτό το έγκλημα θα ρίξει βαριά σκιά στο Ισραήλ», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση, συνοδευόμενη από ένα infographic που δείχνει την ποικιλία των πυραύλων με βεληνεκές ικανό να πλήξουν το Ισραήλ.
Το infographic που παρουσίασε το ISNA δείχνει 9 βαλλιστικούς πυραύλους: Sajil, Kheibar (η τέταρτη γενιά των πυραύλων Khorramshahr), Emad, Shahab-3, Ghadr, Pave, Fattah-2, Kheybar Shekan, Hajj Qasem.
Η ταχύτητα των βλημάτων που παρουσιάζονται κυμαίνεται από 5 έως 14 Mach (από 6.120 km/h έως 17.136 km/h).
Το ειδησεογραφικό υλικό του πρακτορείου έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στο κτίριο του Γενικού Προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC, η επίλεκτη μονάδα των ενόπλων δυνάμεων) είπε ότι επτά αξιωματικοί του IRGC σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο ανώτεροι γενικοί σύμβουλοι: ο Mohammad Reza Zahedi, διοικητής της Μεραρχίας Quds του IRGC στη Συρία και τον Λίβανο , και ο αναπληρωτής του, Στρατηγός Mohammed Hadi Haj Rahimi,.
Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επίθεση και οι ηγέτες των κινημάτων αντίστασης στην περιοχή είπαν ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλοι οι δυνατοί πόροι στην αντιπαράθεση με το Ισραήλ για να υποστηρίξουν το παλαιστινιακό κίνημα της Hamas και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στην Λωρίδα της Γάζας.
Τα πυραυλικά συστήματα 
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-04-07_175123.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης