Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε για 17ο μήνα τα αποθέματα χρυσού το Μάρτιο ωθώντας τις τιμές σε νέο ρεκόρ

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε για 17ο μήνα τα αποθέματα χρυσού το Μάρτιο ωθώντας τις τιμές σε νέο ρεκόρ
Τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν στα 3,24 τρισ. δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2021
H κεντρική τράπεζα της Κίνας (People’s Bank of China - PBoC) αγόρασε χρυσό για τα αποθέματά της για 17ο διαδοχικό μήνα το Μάρτιο, συνεχίζοντας μία παρατεταμένη περίοδο αγορών που έχει ωθήσει την τιμή του χρυσού σε ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τη Κυριακή 7 Απριλίου 2024.
Τα αποθέματα χρυσού της κινεζικής κεντρικής τράπεζας αυξήθηκαν στα 72,74 εκατ. ουγγιές τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο τους τελευταίους δύο μήνες και οι αγορές των κεντρικών τραπεζών είναι ένας σημαντικός λόγος για τη δυναμική του πολύτιμου μετάλλου από το 2022.
Κινητήρια δύναμη για την πορεία της τιμής του χρυσού είναι επίσης και η προσμονή για μειώσεις των επιτοκίων.
Οι κεντρικές τράπεζες γενικότερα, με επικεφαλής την Κίνα και την Ινδία, συνέχισαν να ενισχύουν τα αποθεματικά τους με χρυσό εδώ και εννέα συναπτούς μήνες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Τα επίσημα αποθεματικά της Κίνας σε χρυσό αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2015.
Τα ξένα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκαν στα 3,24 τρισ. δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2021.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης