Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυραυλικές επιθέσεις των Houthi εναντίον δύο πλοίων κοντά στον Κόλπο του Aden - Στο στόχαστρο και γερμανική φρεγάτα

Πυραυλικές επιθέσεις των Houthi εναντίον δύο πλοίων κοντά στον Κόλπο του Aden - Στο στόχαστρο και γερμανική φρεγάτα
Συνεχείς οι επιθέσεις των ανταρτών Houthi κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey έλαβε πληροφορίες που δείχνουν ότι ένα πλοίο δέχθηκε επίθεση την Κυριακή (7/4/2024) στον Κόλπο του Aden περίπου 102 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Mukalla στην Υεμένη.
«Τα πλοία που βρίσκονταν κοντά έλαβαν οδηγίες να είναι προσεκτικά και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα», ανέφερε η εταιρεία.
Η βρετανική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ξεχωριστά, ένας πύραυλος έπεσε κοντά σε πλοίο αλλά δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί στο πλήρωμα, 59 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Aden.
Ο πλοίαρχος του σκάφους αναφέρει ότι ένας πύραυλος σε κοντινή απόσταση από το πλοίο.

Στο στόχαστρο και γερμανική φρεγάτα

Εν τω μεταξύ η γερμανική φρεγάτα Hessen, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024, μεταξύ 17:30 και 18:30 ώρα Τζιμπουτί, απέκρουσε επίθεση με πύραυλο από την πλευρά των ανταρτών Houthi της Υεμένης.
Η φρεγάτα έχει αναπτυχθεί στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Οι αντάρτες Houthi, σύμμαχοι του Ιράν, πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης