Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες εξαφανίζουν τις ουκρανικές θέσεις

Παραδοχή Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες εξαφανίζουν τις ουκρανικές θέσεις
Οι ουκρανικές αρχές καλούν τακτικά τη Δύση να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας και πυραύλους στο Κίεβο
Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες καταστρέφουν μαζικά τις ουκρανικές θέσεις παραδέχθηκε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba.
«Ουκρανοί στρατιώτες δέχονται μαζικά, και θα έλεγα ακόμη και τακτικά, επιθέσεις από κατευθυνόμενες βόμβες από αέρος που εξαφανίζουν τις θέσεις μας», είπε στην εφημερίδα Financial Times.
Ο Kuleba πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να κρυφτείς από τις κατευθυνόμενες βόμβες και «ο μόνος τρόπος να προστατευτείς από αυτές είναι να καταρρίψεις το βομβαρδιστικό που φέρει αυτή τη βόμβα».
Είπε ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία υποτίθεται ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση στον αέρα, το νωρίτερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.
Οι ουκρανικές αρχές καλούν τακτικά τη Δύση να μεταφέρει συστήματα αεράμυνας και πυραύλους στο Κίεβο, επιμένοντας ιδιαίτερα στα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος Patriot.
Στις 3 Απριλίου, ο Kuleba είπε πως οι δυτικοί εταίροι δεν παρείχαν στο Κίεβο ούτε πέντε έως επτά συστήματα Patriot, παρόλο που είχαν περισσότερες από 100 μονάδες στο οπλοστάσιό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης