Τελευταία Νέα
Διεθνή

American Conservative - «ΗΠΑ και Σύμμαχοι» εμπαίζουν κυνικά την Ουκρανία: Δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ

American Conservative - «ΗΠΑ και Σύμμαχοι» εμπαίζουν κυνικά την Ουκρανία: Δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ
 Εφόσον η προϋπόθεση ένταξης είναι η λύση της σύγκρουσης, όταν λυθεί η σύγκρουση δεν θα υπάρχει ανάγκη ένταξης, τονίζεται στο άρθρο
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εμπαίζουν την Ουκρανία, δίνοντάς της ελπίδες ότι θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.... μάλιστα, τα μέλη του ΝΑΤΟ «θα καλωσορίσουν το Κίεβο» όπως είπαν, μόνο αφού λύσουν το υπάρχον ζήτημα ασφάλειας, ωστόσο η αμερικανική κυβέρνηση και οι ηγεσίες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ κατανοούν πολύ καλά ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στη συμμαχία, γράφει στο άρθρο του ο ανώτερος συντάκτης του The American Conservative Sumantra Maitra.
«Ο Υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken επανέλαβε ότι η Ουκρανία μια μέρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Είναι μια εντελώς ανούσια, ειδωλολατρική άποψη ενάντια στην κρατούσα θρησκεία του... όχι, σε αυτό το σημείο της σύγκρουσης.
Ο Blinken γνωρίζει ότι η υπόσχεσή του είναι αναληθής.
Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι γνωρίζουν επίσης ότι είναι ψέμα.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών είτε δεν νοιάζεται για την Ουκρανία είτε είναι ενεργά αντίθετοι στην περαιτέρω εμπλοκή στην Ευρώπη», είπε ο Maitra.

«Είναι, φυσικά, βαθύτατα κυνικό να κρεμάμε το «καρότο» του ΝΑΤΟ μπροστά στην Ουκρανία ειδικά, όταν το ΝΑΤΟ δεν τους άφησε να ενταχθούν μετά τη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου [το 2008] και δεν θα το κάνει στο μέλλον", σημείωσε.
«Το επιχείρημα λέει ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα καλωσορίσουν την Ουκρανία μόνο αφού λύσουν το υπάρχον ζήτημα ασφάλειας, δηλαδή θα ενταχθούν σε μια αμυντική συμμαχία όταν τελειώσει η ανάγκη για άμυνα.... όταν λυθεί η σύγκρουση, οπότε δεν θα υπάρχει ανάγκη ένταξης, τονίζεται στο άρθρο.
Θα επιλυθεί σε αυτή τη ζωή και θα συνεχίσει να είναι μια παγωμένη σύγκρουση», τόνισε ο Maitra.
«Δεν θα υπάρξει κανένα ιππικό του ΝΑΤΟ πάνω από τους λόφους», έγραψε ο δημοσιογράφος.
"Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιδιώξουμε έναν συμβιβασμό που θα καταστήσει την Ουκρανία και τη Γεωργία ουδέτερα εδάφη ασφαλείας, παρόμοια με την Αυστρία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Αλλά για αυτό, η Ουάσιγκτον χρειάζεται πιο τολμηρή ηγεσία για να παραδεχτεί μερικές σκληρές αλήθειες και να προσφέρει κάποια στρατηγική συνοχή", κατέληξε ο Maitra.

Η βόμβα της La Repubblica: Η Ουκρανία θα πρέπει να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica σε μια αποκάλυψη βόμβα, έγραψε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ συζητούν την εκδοχή η Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο δεν εκφράζεται κατά τις επίσημες συζητήσεις, αλλά τίθεται άτυπα και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό, ειδικά πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί τη βλέπουν ως την πλέον αποδεκτή λύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά συζητείται ολοένα και πιο σοβαρά σε σχέση με την πιθανή ήττα του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Κύκλοι της αμερικανικής κυβέρνησης βλέπουν επίσης την πρόταση αυτή ως μια συγκεκριμένη κάρτα «ειρηνοποιού» στα χέρια του Donald Trump σε περίπτωση που κερδίσει, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Δύση θα αναγνωρίσει ως ρωσικά εδάφη την Κριμαία και τις περιοχές που προσαρτήθηκαν από το 2022 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια να δεχθεί στο ΝΑΤΟ ό, τι έχει απομείνει από την Ουκρανία.

Αυτή η επιλογή, υπογραμμίζει η εφημερίδα, μοιάζει με αυτό που συνέβη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη διαίρεση της Γερμανίας σε Ανατολική, που ελεγχόταν από την ΕΣΣΔ, και Δυτική, η οποία βρισκόταν υπό τη διοίκηση της Δύσης.
Η La Repubblica ανέφερε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα επιτάχυνε την παροχή βοήθειας στο Κίεβο, το οποίο αυτή τη στιγμή μπλοκάρεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ειδικά δεδομένης της πολύ ρεαλιστικής προοπτικής επιστροφής του Trump στον Λευκό Οίκο και η άμβλυνση της θέσης σχετικά με την επιτάχυνση της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υπαγορεύεται από αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ εκλέξει ο αμερικανικός λαός, αλλά ο Biden είναι προτιμότερος γιατί «είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος».
Ο Trump χαρακτήρισε τα λεγόμενα Putin φιλοφρόνηση στον εαυτό του, εξηγώντας ότι υπό μια αδύναμη κυβέρνηση Biden, η Ρωσία θα «έπαιρνε την Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης