Τελευταία Νέα
Διεθνή

Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Το μέτωπο δέχεται ασφυκτική πίεση ανατολικά Chasiv Yar και δυτικά Avdiivka

Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Το μέτωπο δέχεται ασφυκτική πίεση ανατολικά Chasiv Yar και δυτικά Avdiivka
Οι ρωσικές δυνάμεις με μαζική υποστήριξη τεθωρακισμένων εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες δυτικά της Avdiivka
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi προειδοποίησε στις 6 Απριλίου ότι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση έχει εμφανιστεί ανατολικά του Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka στην περιφέρεια Donetsk, και οι δύο περιοχές όπου παρατηρείται εντατικοποίηση των ρωσικών μηχανοκίνητων επιθέσεων.
Ο Syrskyi παρατήρησε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν επιθέσεις πεζικού σε διμοιρία, και μερικές φορές σε μέγεθος τάγματος σε ξεχωριστές κατευθύνσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις με μαζική υποστήριξη τεθωρακισμένων εξακολουθούν να προσπαθούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες δυτικά της Avdiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 6 Απριλίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία της ρωσικής 90ης μεραρχίας τανκς φρουρών (41ος Στρατός Συνδυασμένων Όπλων [CAA], Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή [CMD]) διεξήγαγαν πρόσφατα μηχανοκίνητη επίθεση νοτιοανατολικά του Umanske (δυτικά της Avdiivka),
Κατά τον Oleksandr Syrskyi «μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση υφίσταται στην κατεύθυνση Bakhmut (Artemovsky) στις περιοχές ανατολικά του Chasiv Yar και του Kleshcheevka, στην Avdiivka στις περιοχές Berdychi, Orlovka, Vodyanoy, Pervomaisky, στο Novopavlovsky στην περιοχή Novomikhailovka».
Στις κατευθύνσεις Lima, Orekhiv και Kherson, η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη, πρόσθεσε ο γενικός διοικητής.
Ο διευθυντής της CIA Robert Burns δήλωσε προηγουμένως ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαζόταν να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους όρους της Ρωσίας.
Κατά τη γνώμη του Robert Burns, η έλλειψη αμερικανικής υποστήριξης θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση και απώλεια εδάφους για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα Mundo, επικαλούμενη Ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο, η Ουκρανία θα χάσει εάν δεν λάβει πυρομαχικά από τη Δύση στο εγγύς μέλλον.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία επαρκείς οικονομικούς πόρους που θα της επιτρέψουν να επιτύχει μια στρατιωτική νίκη στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης