Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στα σύνορα της Ουκρανίας με Ρωσία, Λευκορωσία

Ο Zelensky συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στα σύνορα της Ουκρανίας με Ρωσία, Λευκορωσία
«Τόνισα ότι είναι ζωτικής σημασίας το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αποφασίσει να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε μια περιοχή της βόρειας Ουκρανίας που συνορεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
«Πραγματοποίησα μια συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου συγκεκριμένα στην περιοχή του Chernigov.
Ενημέρωσα τους εταίρους μου για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τις ανάγκες προτεραιότητας του στρατού μας», είπε ο Zelensky στο Telegram.
«Τόνισα ότι είναι ζωτικής σημασίας το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αποφασίσει να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα μας το συντομότερο δυνατό».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία ήταν διακομματική.
Πριν από την επίσκεψη, ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επιτελάρχη του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε ότι η καθυστέρηση στο Κογκρέσο με ψηφοφορία για τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία είναι κρίσιμη για το Κίεβο, καθώς δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την έλλειψη υποστήριξης των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Podolyak, οι συζητήσεις του Κογκρέσου για το θέμα επηρεάζουν τη φήμη των ΗΠΑ και «αποθαρρύνουν» άλλους εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης