Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτικές ετοιμασίες στο Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ – Μετακινούνται πύραυλοι, ενισχύεται η αεράμυνα

Στρατιωτικές ετοιμασίες στο Ιράν για χτύπημα στο Ισραήλ – Μετακινούνται πύραυλοι, ενισχύεται η αεράμυνα
Μαζικές κινήσεις συστημάτων SAM ανιχνεύονται σε ολόκληρη τη χώρα
Έντονη στρατιωτική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες του Σαββάτου (6/4/2024) στο Ιράν και ενώ όλοι αναμένουν χτύπημα της Τεχεράνης στο Ισραήλ ως αντίποινα για την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού τη Δευτέρα (1/4/2024).
Το Ιράν μετακινεί συστήματα πυραύλων και ραντάρ σε όλη τη χώρα για να ενισχύσει την αεράμυνά του.
Σύμφωνα με αναλυτές, μαζικές κινήσεις συστημάτων SAM ανιχνεύονται σε ολόκληρη τη χώρα.

ΗΠΑ: Επίκειται ιρανικό χτύπημα ίσως και πριν από το τέλος του Ραμαζανιού (9/4)


Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι το ιρανικό χτύπημα στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην πρόσφατη επίθεση στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό, θα έχει στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή τις υπηρεσίες πληροφοριών εντός του εβραϊκού κράτους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden πιστεύουν ότι το Ιράν θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει μια ισραηλινή διπλωματική εγκατάσταση στην περιοχή, αλλά δεν θα στοχεύσει τοποθεσίες αμάχων, σύμφωνα με την ίδιες πηγές.
Το Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα σμήνος από drones ή πυραύλους cruise για να πραγματοποιήσει τις επιθέσεις, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Το Ιράν είναι πιθανό να χτυπήσει πριν από το τέλος του Ραμαζανιού στις 9 Απριλίου, είπαν.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Απριλίου η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό.
Επτά στρατιωτικοί σύμβουλοι, στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν.
Πρόκειται για τους στρατηγούς Mohammed Reza Zahedi και Mohammad Hadi Haji Rahimi, μαζί με άλλους πέντε αξιωματικούς.
Σύμφωνα με το ιρανικό κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι IRIB, ο Zahedi διοικούσε τις δυνάμεις Quds στον Λίβανο και τη Συρία.
Η Ρωσία καταδίκασε έντονα την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο και ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.
Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δεσμεύτηκε ότι το χτύπημα στη διπλωματική αποστολή δεν θα μείνει αναπάντητο.
Ο εκπρόσωπος των ισραηλινού στρατού Daniel Hagari είπε ότι το χτύπημα έπληξε ένα στρατιωτικό κτίριο των δυνάμεων Quds, μονάδα του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Bagheri (Αρχιστράτηγος Ιράν): Θα πάρουμε εκδίκηση από το Ισραήλ την πιο κατάλληλη στιγμή


Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Mohammad Bagheri δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα επιλέξει την καλύτερη χρονική στιγμή για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στο Ισραήλ ως αντίποινα για την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
Έκανε τη δήλωση στην κηδεία του Μοχάμεντ Reza Zahedi στρατηγού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης που σκοτώθηκε στην επίθεση.
«Η επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Συρία προκλήθηκε από την απόγνωση του σιωνιστικού καθεστώτος» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Θα φροντίσουμε να πάρουμε εκδίκηση», πρόσθεσε.
Ο Bagheri είπε ότι το Ιράν «θα καθορίσει μόνο του το σχέδιο για την επιχείρηση και θα το εκτελέσει την κατάλληλη στιγμή με τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στον εχθρό».
Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για το χτύπημα στο προξενείο, δηλώνοντας ότι είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στις ενέργειες του εβραϊκού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης