Τελευταία Νέα
Διεθνή

Radoslaw Sikorski (Πολωνός ΥΠΕΞ): Η Πολωνία ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινής αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Radoslaw Sikorski (Πολωνός ΥΠΕΞ): Η Πολωνία ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινής αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκπαιδεύονται πιο ενεργά στην Πολωνία, εξήγησε ο Sikorsky
Οι χώρες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν κοινή αποστολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski, η ομιλία του οποίου στις Βρυξέλλες μεταδόθηκε από την πολωνική τηλεόραση.
«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια αποστολή του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πόλεμο, αλλά σημαίνει ότι τώρα θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες συντονισμού, εκπαίδευσης και σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με πιο συντονισμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Radoslaw Sikorski.
Συγκεκριμένα, τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκπαιδεύονται πιο ενεργά στην Πολωνία, εξήγησε ο Sikorsky.
Ο Πολωνός υπουργός ανακοίνωσε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας μη στρατιωτικής αποστολής στην Ουκρανία την προηγούμενη μέρα σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σημείωσε ότι αυτό θα επιτρέψει στους πόρους της «συμμαχίας να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση Ουκρανών, για την εφαρμογή υλικοτεχνικής υποστήριξης συμμαχίας ή άλλα κοινά στοιχεία που έχουμε».
Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η Μόσχα , οι χώρες του ΝΑΤΟ, προμηθεύοντας όπλα και εκπαιδεύοντας τον ουκρανικό στρατό στο έδαφός τους, έχουν γίνει από καιρό άμεσοι συμμετέχοντες στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης