Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θέμα χρόνου η κατάληψη του Chasiv Yar - Θα είναι μια σημαντική νίκη για τους Ρώσους

Θέμα χρόνου η κατάληψη του Chasiv Yar -  Θα είναι μια σημαντική νίκη για τους Ρώσους
Τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν στους λόφους στα νοτιοανατολικά της πόλης.
Στην περιοχή Bakhmut ή Artyomovsk, μαχητικά της ρωσικής 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας πέρασαν τη δασική περιοχή και διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στα περίχωρα του Chasiv Yar.
Η πόλη, που βρίσκεται στα υψώματα, είναι ένα δύσκολο φρούριο αλλά θα είναι μια σημαντική νίκη για τους Ρώσους αφού απέκτησαν βάση στους λόφους στα ανατολικά προάστια της.
Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν στους λόφους στα νοτιοανατολικά της πόλης.
Από το Ivanovskoe, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν το δάσος μέχρι το κανάλι Seversky.
Σφοδρές μάχες συνεχίζονται δυτικά της Avdiivka, όπου ο ρωσικός στρατός επεκτείνει γρήγορα τον έλεγχο της ζώνης του κοντά στο Umanskoe, εισβάλλοντας στους τελευταίους δρόμους υπό ουκρανικό έλεγχο στη Semenovka.
Αυτά τα δύο χωριά είναι τα κύρια προπύργια της ουκρανικής άμυνας στη δυτική όχθη του τοπικού ποταμού Durnaya.
Κρίνοντας από τον ρυθμό της ρωσικής προέλασης, οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα δεν μπορούν να τους κρατήσουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν χιλιόμετρα προς τα δυτικά.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξαπολύσουν πλευρικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις στο Pervomaiskoe, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων ήττων του ουκρανικού στρατού, το καθεστώς του Κιέβου στράφηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του ρωσικού πληθυσμού.
Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες συλλαμβάνουν όλο και περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Ως αποτέλεσμα των επιχειρησιακών ενεργειών, προέκυψαν υλικά στοιχεία για τη συμμετοχή του Κιέβου σε αυτή την αιματηρή επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης