Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Στάχτη η βάση al-Tanf - Σφοδρό πλήγμα σε φιλοαμερικανούς μαχητές της αντιπολίτευσης από τη Ρωσία

Συρία: Στάχτη η βάση al-Tanf - Σφοδρό πλήγμα σε φιλοαμερικανούς μαχητές της αντιπολίτευσης από τη Ρωσία
Τα χτυπήματα των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων κατέστρεψαν δύο βάσεις μαχητών που είχαν εγκαταλείψει τη ζώνη του al-Tanf
Σχετικά Άρθρα
Οι Αεροπορικές Δυνάμεις της Ρωσίας επιτέθηκαν στις βάσεις των μαχητών της αντιπολίτευσης που εγκατέλειψαν τη στρατιωτικοποιημένη ζώνη του al-Tanf στη Συρία, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Μερών στην Αραβική Δημοκρατία, υποστράτηγος Yuri Popov.
«Τα χτυπήματα των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων κατέστρεψαν δύο βάσεις μαχητών που είχαν εγκαταλείψει τη ζώνη al-Tanf, οι οποίοι μετέπειτα βρήκαν καταφύγιο σε δυσπρόσιτες περιοχές των οροσειρών Al-Amur στην επαρχία Homs και Al-Bishri, καθώς και στην επαρχία Deir ez-Zor.», τόνισε σχετικά ο Popov, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης συντακτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones του φιλοαμερικανικού αντιτρομοκρατικού συνασπισμού στη Συρία τις τελευταίες 24 ώρες παραβίασαν τα Πρωτόκολλα Αποκλιμάκωσης της 9ης Δεκεμβρίου 2019, επτά φορές και ο εναέριος χώρος της Αραβικής Δημοκρατίας παραβιάστηκε εννέα φορές - από F-15 μαχητικά, επιθετικά αεροσκάφη A-10 Thunderbolt και ένα αεροσκάφος ραδιοεικόνων αναγνώρισης και επιτήρησης MC-12W.
Επιπλέον, στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Idlib τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν πέντε επιθέσεις στις θέσεις των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων από την οργάνωση Jabhat al-Nusra και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν.
Στις επαρχίες της Λαττάκειας και της Idlib, ένας στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα των πυρών ελεύθερων σκοπευτών από τρομοκράτες, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης