Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμές αλήθειες από Ritter (πρώην CIA): Το Ισραήλ είναι ένα κράτος - εγκληματίας και στις δολοφονίες του δεν θέλει να αφήνει μάρτυρες

Ωμές αλήθειες από Ritter (πρώην CIA): Το Ισραήλ είναι ένα κράτος - εγκληματίας και στις δολοφονίες του δεν θέλει να αφήνει μάρτυρες
Το Ισραήλ τρομοκρατεί, εκφοβίζει και δολοφονεί, καταγγέλλει το πρώην στέλεχος της CIA
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ στόχευσε το συγκρότημα του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό της Συρίας τη Δευτέρα, σκοτώνοντας 16 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου διοικητή της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).
Την ίδια μέρα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων έπληξαν τρία οχήματα της World Central Kitchen στη Γάζα, σκοτώνοντας επτά εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Scott Ritter πρώην στέλεχος της CIA εξηγεί πώς συνδέονται αυτά τα γεγονότα.
«Σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο κόσμος έγινε μάρτυρας δύο απρόβλεπτων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των κανόνων και των προτύπων των πολιτισμένων εθνών από το κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Ritter, σχολιάζοντας τις δύο επιθέσεις της 1ης Απριλίου στη Συρία και τη Γάζα.
Η επίθεση στη Δαμασκό είχε φαινομενικά στόχο υψηλόβαθμους αξιωματικούς του IRGC που δρούσαν στη Συρία.
«Αλλά το γεγονός ότι το Ισραήλ βλέπει αυτούς τους αξιωματικούς ως νόμιμους στόχους δεν του δίνει την άδεια να παραβιάσουν την προστασία που παρέχονται σε αυτές τις δομές.
Η διπλωματική ασυλία είναι μια πραγματικότητα, και αυτά τα κτίρια (προξενεία, πρεσβείες) έχουν απαραβίαστο, προστασία του διεθνούς δικαίου και το Ισραήλ επέλεξε να το παραβιάσει», τόνισε ο Ritter.

Σοβαρές συνέπειες

Οι συνέπειες της επίθεσης στην πρεσβεία «δεν έχουν έλθει ακόμη πλήρως…αλλά με βάση την αντίδραση και την προσμονή του ίδιου του Ισραήλ μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές. Και αυτό θα μπορούσε να ρίξει όχι μόνο την περιοχή αλλά και τον κόσμο σε χάος, αναταραχή και σύγκρουση, όλα επειδή το Ισραήλ αποφάσισε ότι μπορούσε να λειτουργήσει υπεράνω του νόμου», προειδοποίησε ο ειδικός.
Όσον αφορά τα χτυπήματα εναντίον οχημάτων που μετέφεραν εργαζόμενους της φιλανθρωπικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) στη Γάζα, ο Ritter δεν πείθεται από τις ισραηλινές διαβεβαιώσεις ότι ήταν τυχαία.
«Αυτό δεν ήταν ατύχημα.
Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι ήταν ένα λάθος, ένα ατύχημα. Δεν ήταν.
Αυτοί οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια οδηγούσαν σε μια διαδρομή που είχε εντοπιστεί εκ των προτέρων στον ισραηλινό στρατό και είχε εγκριθεί.
Επέβαιναν σε τρία οχήματα με ευδιάκριτη σήμανση. Και η επίθεση που έλαβε χώρα δεν ήταν απλώς ένα λάθος.
Ήταν τρεις σκόπιμες επιθέσεις που είχαν σχεδιαστεί για να σκοτώσουν όλους όσους συμμετείχαν στη συνοδεία του WCK, για να μην αφήσουν επιζώντες.
Και δεν άφησαν επιζώντες», τόνισε ο Ritter.

Πρέπει να φύγει ο Netanyahu

Οι συνέπειες ήταν προβλέψιμες, είπε ο παρατηρητής. «Σχεδόν αμέσως, πλοία γεμάτα με ανθρωπιστική βοήθεια γύρισαν και αρνήθηκαν να εκφορτώσουν τα φορτία τους στη Γάζα.
Το Ισραήλ πέτυχε τον στόχο του. Τρομοκρατεί, εκφοβίζει τις διεθνείς ομάδες βοήθειας ώστε να μην παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια για τη διατήρηση της ζωής στη Γάζα, γιατί αυτή είναι η πολιτική του Ισραήλ στη Γάζα», είπε ο Ritter.
Αναμένει ότι τα ισραηλινά εγκλήματα και η ηθελημένη ανομία του θα συνεχιστούν, εκτός εάν το Τελ Αβίβ αναγκαστεί να αντιμετωπίσει συνέπειες για τις ενέργειές του και για όσο διάστημα η κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu παραμένει στην εξουσία.
«Αυτά τα εγκλήματα θα συνεχιστούν όσο θα επιτρέπεται στο Ισραήλ να λειτουργεί χωρίς συνέπειες –όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρέχουν διπλωματική κάλυψη στο Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών– όσο ο κόσμος είναι τυφλός στα εγκλήματα που διέπραξε η κυβέρνηση του Netanyahu.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι σαφής: η κυβέρνηση του Netanyahu πρέπει να φύγει και μια νέα κυβέρνηση πρέπει να εξουσιοδοτηθεί στο Ισραήλ που θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, αλλά πάνω απ' όλα σέβεται το δικαίωμα ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού λαού να ζει σε ένα Παλαιστινιακό κράτος που δεν καίγεται πλέον από την παράνομη κατοχή Ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων», συνόψισε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης