Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ανεπαρκής η δέσμευση του Ισραήλ για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων

ΕΕ: Ανεπαρκής η δέσμευση του Ισραήλ για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων
«Η απόφαση του Ισραήλ δεν θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η λιμοκτονία»
Σχετικά Άρθρα
«Ανεπαρκή» χαρακτήρισε τη δέσμευση του Ισραήλ ότι θα ανοίξει προσωρινά μεθοριακές διαβάσεις για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Σε ανάρτησή του στο Χ, ανέφερε: «Τα παιδιά και τα μωρά πεθαίνουν από την πείνα. Απαιτούνται ουσιαστικές και κατεπείγουσες προσπάθειες για να μπει αμέσως τέλος στην πείνα ως όπλο πολέμου στη Γάζα. Η ανακοίνωση του Ισραήλ για την προσωρινή επαναλειτουργία της μεθοριακής διάβασης του Ερέζ καθώς και εκείνη που αφορά τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του λιμανιού της Ασντόντ είναι ανεπαρκής».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε «να υλοποιηθούν γρήγορα και πλήρως» οι υποσχέσεις του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Josep Borrell, ανέφερε και αυτός ότι η απόφαση του Ισραήλ να ανοίξουν ορισμένοι διάδρομοι για την ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η λιμοκτονία.
«Μετά την ευρεία καταδίκη για τον θάνατο των 7 εργαζομένων της (αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης) WCK από τις IDF (τον ισραηλινό στρατό) και την εντεινόμενη διεθνή πίεση, η κυβέρνηση του Ισραήλ θα ανοίξει κάποιους διαδρόμους για την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν αρκεί για να αποτραπεί η λιμοκτονία στη Γάζα. Η δεσμευτική απόφαση 2728 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εφαρμοστεί. Τώρα», έγραψε στη δική του ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης