Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Nοσοκομεία θα αποκρύπτουν στοιχεία για βρέφη με ναρκομανείς γονείς, γιατί «τα στοιχεία δημιουργούν κακή εικόνα για τους μαύρους»

ΗΠΑ: Nοσοκομεία θα αποκρύπτουν στοιχεία για βρέφη με ναρκομανείς γονείς, γιατί «τα στοιχεία δημιουργούν κακή εικόνα για τους μαύρους»
Όταν η woke κουλτούρα εισχωρεί παντού
Σχετικά Άρθρα
Τα νοσοκομεία στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (New England) σταματούν από εδώ και στο εξής να καταγράφουν στο σύστημα νεογέννητα με ναρκωτικές ουσίες στο αίμα τους επειδή «τα στοιχεία επηρεάζουν δυσανάλογα την κοινότητα των μαύρων», σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Mass General Brigham ανακοίνωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται με «έκθεση σε ουσίες» δεν θα καταγράφονται πλέον αμέσως στις κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας, εκτός εάν υπάρχουν άλλες ανησυχίες ότι το μωρό κακοποιείται ή παραμελείται.
Με άλλα λόγια, το Mass General Brigham Hospital αποτυγχάνει παταγωδώς να προστατεύσει τα μαύρα μωρά από τους ναρκωμανείς γονείς τους, σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι μια κίνηση αντιμετώπισης «φυλετικών και εθνοτικών ανισοτήτων» που υπάρχουν στην υγειονομική περίθαλψη.
Αντί να αναφέρουν αυτόματα ύποπτη κατάχρηση ή παραμέληση στο κράτος με βάση μόνο το αν ένα νεογέννητο βγαίνει θετικό στα ναρκωτικά, τα νοσοκομεία θα ζητούν τώρα τη γραπτή συγκατάθεση από τους εν λόγω τοξικομανείς προκειμένου να διενεργήσουν τεστ στο βρέφος.
Επιπλέον, η εξέταση θα παραγγελθεί μόνο εάν τα αποτελέσματα μπορούσαν να αλλάξουν την ιατρική προσέγγιση του γιατρού στη φροντίδα τους, προσθέτει το Boston.com.
Το νοσοκομείο ανέφερε ότι οι μελέτες δείχνουν ότι οι έγκυες μαύρες είναι πιο πιθανό να υποβληθούν σε εξετάσεις ναρκωτικών και να αναφερθούν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας από ότι οι λευκές έγκυες.
Η νέα πολιτική, που ανακοινώθηκε την Τρίτη 2/4, θα ισχύει για νοσοκομεία στη Μασαχουσέτη και το Νιου Χάμσαϊρ, συμπεριλαμβανομένων των μαιευτικών και γυναικολογικών θαλάμων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στο Νοσοκομείο Brigham and Women's, στο Νοσοκομείο Newton-Wellesley και στο νοσοκομείο Salem.
Η αλλαγή θα εφαρμοστεί αργότερα αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με την Ανώτερη Ιατρική Διευθύντρια για τη Διαταραχή Χρήσης Ουσιών της Mass General Brigham, Sarah Wakeman, η νέα πολιτική «βασίζεται στην ορθή επιστήμη».
«Η νέα μας πολιτική είναι το πιο πρόσφατο βήμα στις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε τις μακροχρόνιες ανισότητες στη φροντίδα των διαταραχών χρήσης ουσιών και να παρέχουμε συμπονετική, τεκμηριωμένη υποστήριξη στις οικογένειες, ενώ αντιμετωπίζουμε τη διαταραχή χρήσης ουσιών ως θεραπεύσιμη κατάσταση υγείας», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης