Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαστημικός πόλεμος και στη μέση ο ... Musk - Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τη Starlink για να μπλοκάρουν ρωσικούς δορυφόρους

Διαστημικός πόλεμος και στη μέση ο ... Musk - Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τη Starlink για να μπλοκάρουν ρωσικούς δορυφόρους
«Θα ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας να εμποδίσει την αποτελεσματικότητά τους», σημείωσε ο βοηθός Υπουργός Άμυνας για τη Διαστημική Πολιτική των ΗΠΑ
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεργάζεται με τις αρχές της Ουκρανίας και την εταιρεία του Elon Musk Starlink για να προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν τη χρήση των τερματικών δορυφορικών επικοινωνιών της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τη σχετικά τακτική ανέλυση ο John Plum, Βοηθός Υπουργός Άμυνας για τη Διαστημική Πολιτική, σε συνάντηση με την Ομάδα Αρθορογράφων για Αμυντικά Θέματα της Ουάσιγκτον.
«Γνωρίζω, φυσικά, τα ρεπορτάζ σχετικά με αυτό το θέμα. Συνεργαζόμαστε στενά με την Ουκρανία. Ειλικρινά, συνεργάζομαι στενά για το διάστημα με την Ουκρανία και τη Starlink. Γνωρίζουμε αυτές τις δημοσιεύσεις και συνεργαζόμαστε με την ουκρανική κυβέρνηση για να βρούμε καλή πορεία προς τα εμπρός», τόνισε σχετικά ο αξιωματούχος του Πενταγώνου, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τον αμερικανικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια της ρωσοουκρανικής σύγκουσης.
Παράλληλα, ο Plum επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη χρήση τερματικών Starlink από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία είναι αληθείς.
«Νομίζω ότι θα το πω αυτό: θα ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν κατάλαβαν τι κάνουν», εξήγησε με νόημα.
«Θα ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας να εμποδίσει την αποτελεσματικότητά τους», κατέληξε ο βοηθός Υπουργός Άμυνας για τη Διαστημική Πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης