Διεθνή

O Stoltenberg... γειώνει την Ουκρανία: Τα F – 16 δεν είναι «ασημένια σφαίρα», δεν θα ανατρέψουν το ρεύμα του πολέμου με τη Ρωσία

O Stoltenberg... γειώνει την Ουκρανία: Τα F – 16 δεν είναι «ασημένια σφαίρα», δεν θα ανατρέψουν το ρεύμα του πολέμου με τη Ρωσία
Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι τα F-16 θα βοηθούσαν περισσότερο την Ουκρανία, εάν δίνονταν το 2023
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προειδοποίησε ότι οι επερχόμενες παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δεν θα ανατρέψουν το ρεύμα του πολέμου.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, είπε ότι οι σύμμαχοι θα στείλουν F-16 και πυρομαχικά στην Ουκρανία και ήδη εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους.
Ο Stoltenberg χαιρέτισε την επικείμενη παράδοση πολεμικών αεροσκαφών ως άλλο ένα σημάδι συμμαχικής υποστήριξης προς το Κίεβο αλλά παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει όπλο «ασημένια σφαίρα» που θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο.
Ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι τα F-16 θα βοηθούσαν περισσότερο την Ουκρανία, εάν δίνονταν το 2023.
Τα μαχητικά αεροσκάφη αναμενόταν αρχικά να φτάσουν μέχρι το τέλος του 2023, αλλά η διάθεσή τους αναβλήθηκε στα τέλη της άνοιξης.
Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι η παράδοση αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής από τρίτες χώρες θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πιλότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης