Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σκάνδαλο εκλογικής διαφθοράς στην Απουλία - Εξαγόρασαν 2.000 ψηφοφόρους

Ιταλία: Σκάνδαλο εκλογικής διαφθοράς στην Απουλία - Εξαγόρασαν 2.000 ψηφοφόρους
50 ευρώ ανά ψήφο
Σχετικά Άρθρα
“Φωτιά” έχει πάρει η πολιτική σκηνή της Απουλίας στην Ιταλία, όπου εκδόθηκαν 10 εντάλματα σύλληψης και πάνω από 70 απαγορεύσεις διαμονής για εκλογική διαφθορά.
Ο δήμαρχος της πόλης Τριτζιάνο, Αντόνιο Ντονατέλι, ο σύζυγος της περιφερειακής συμβούλου για τις μεταφορές, Ανίτα Μαουρονόια, και η ίδια, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αρμάντο Ντεφραντσέσκο, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα της δικαιοσύνης για την υπόθεση.
Σύμφωνα με μαρτυρία του Ντεφραντσέσκο, ο Κατάλντο ήταν “μια ιδιοφυΐα” που είχε εφεύρει ένα σύστημα με μια βάση δεδομένων με περίπου 2.000 ονόματα.
Την ημέρα πριν την ψήφο, ο Κατάλντο και ο Ντεφραντσέσκο επικοινωνούσαν “με όλους και τους δίναμε το πανομοιότυπο αντίγραφο της ψήφου” και εάν μάθαιναν πως είχαν ψηφίσει σωστα πλήρωναν τους ψηφοφόρους “50 ευρώ ανά ψήφο”. Το σύστημα κατέρρευσε όταν προέκυψαν διαφορές μεταξύ του Ντεφραντσέσκο και του Κατάλντο, όπου ο πρώτος ομολόγησε το σύστημα.
Το γεγονός πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις σε πολιτικό επίπεδο. Η Ανίτα Μαουροντινόια είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, και αυτό αποτέλεσε ‘αιτία πολέμου’ για το Κίνημα 5 Αστέρων για έναν άξονα με τους Δημοκράτες προς την υποστήριξη ενός κοινού υποψηφίου ενόψει των δημοτικών εκλογών στο Μπάρι της Απουλίας.
Στις 4/4 ο ηγέτης των 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε πως, ως ακολουθία του σκανδάλου διαφθοράς “δεν θα συμμετάσχουμε στις προκριματικές εκλογές (για την απόφαση του υποψηφίου), μετά από ό,τι συνέβη δεν υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις” προχωρώντας έτσι στην υποστήριξη του δικού τους υποψηφίου, τον Μικέλε Λαφόρτζια.
Από την πλευρά της, η ΓΓ του Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, επικρίνει την απόφαση του Κόντε ως “άδικη και αδίστακτη συμπεριφορά, σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο”.
Λίγο πριν την διάσπαση των 5 Αστέρων, η ίδια είχε δηλώσει για το σκάνδαλο πως “δεν δεχόμαστε βρώμικες ψήφους, δεν ανεχόμαστε εξαγορασμένες ψήφους. Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι ένα ταξί για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες χωρίς κανέναν ενδοιασμό εδώ πρέπει να βρουν κλειστές και σφραγισμένες πόρτες”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης