Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Zakharova: Αμερικανοί δημοσιογράφοι δρουν ως πράκτορες στη Ρωσία - Tι λέει για τη σκοτεινή Υπόθεση Gershkovich

Βόμβα Zakharova: Αμερικανοί δημοσιογράφοι δρουν ως πράκτορες στη Ρωσία - Tι λέει για τη σκοτεινή Υπόθεση Gershkovich
«Παρεμπιπτόντως, έχει ανοίξει ποινική υπόθεση στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του; Δεν το έχω ακούσει» τονίζει με νόημα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ χρησιμοποιούν δημοσιογράφους ως πράκτορές τους κατά παράβαση των αμερικανικών νόμων, αποκαλύπτει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σχολιάζοντας πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες «γιόρτασαν» έναν χρόνο από τη σύλληψη του Evan Gershkovich, του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Ρωσία, η διπλωμάτισσα επέστησε την προσοχή στον τρόπο παρουσίασης ενός από τα τελευταία τεύχη Μαρτίου της Wall Street Journal, το πρωτοσέλιδο της οποίας είναι κενό
«[Τα λέει όλα] από μόνο του το ασπρόμαυρο πορτραίτο του Evan Gershkovich, ενός Αμερικανού πολίτη που κρατείται ως ύποπτος για κατασκοπεία - πιάστηκε στα πράσα-, με τη φράση «το ρεπορτάζ του έπρεπε να είναι εδώ», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.
«Ο Evan Gershkovich θα μπορούσε να είχε γράψει για τους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς ρωσικών πόλεων από το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο τους τελευταίους μήνες. Οι μαχητές βομβαρδίζουν επίσης δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών δημοσιογράφων - θα μπορούσε να είναι ένα ρεπορτάζ από κάτι που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί αντλώντας όπλα και πληροφορίες για τους μαχητές του Κιέβου», επεσήμανε.
«Θα μπορούσε να είχε γράψει ένα υπέροχο άρθρο για όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου: Oles Buzina, Pavel Sheremet, Andrey Stenin, Anatoly Klein, Igor Kornelyuk, Anton Voloshin και πολλούς άλλους. Θα μπορούσε, αλλά για κάποιο λόγο φεν έγραφε [για αυτά] όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόταν στη Ρωσία. Θα μπορούσε να το έκανε, αν ασκούσε τη δημοσιογραφία και όχι την κατασκοπεία», τόνισε η εκπρόσωπος της Μόσχας.
«Παρεμπιπτόντως, δεν αποκλείω τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν δημοσιογράφους ως πράκτορές τους κατά παράβαση του νόμου των ΗΠΑ», εξήσησε.
Η Zakharova δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και το γεγονός ότι «καμία εφημερίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν δημοσίευσε ποτέ παρόμοιο άρθρο» για να υποστηρίξει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Gonzalo Lira, «ο οποίος πέρασε οκτώ μήνες στους θαλάμους βασανιστηρίων μιας ουκρανικής φυλακής και τελικά σκοτώθηκε από την ουκρανική ασφάλεια.»
«Παρεμπιπτόντως, έχει ανοίξει ποινική υπόθεση στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του; Δεν το έχω ακούσει», πρόσθεσε με νόημα.

Υπόθεση Gershkovich

Ο Gershkovich, ανταποκριτής της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal, συνελήφθη στη Ρωσία για υπόθεση κατασκοπείας.
Σύμφωνα με το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), ο Gershkovich, «ενεργώντας ως πράκτορας της αμερικανικής πλευράς, συνέλεξε άκρως απόρρητα δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα μιας επιχείρησης του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος».
Επισημαίνεται ότι ο δημοσιογράφος συνελήφθη στο Αικατερινούπολη στα τέλη Μαρτίου 2023.
Σε βάρος του κινήθηκε ποινική διαδικασία βάσει του άρθρου 276 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα, ήτοι για κατασκοπεία.
Ο Gershkovich αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
Δεν έχει δηλώσει ένοχος ενώπιον των ρωσικών δικαστηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης