Διεθνή

Μήνυμα Guterres (γ.γ. ΟΗΕ) στο Ισραήλ: Απαιτείται αλλαγή παραδείγματος στη Λωρίδα της Γάζας

Μήνυμα Guterres (γ.γ. ΟΗΕ) στο Ισραήλ: Απαιτείται αλλαγή παραδείγματος στη Λωρίδα της Γάζας
Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει εξ ολοκλήρου το σύστημα που να επιτρέπει τέτοια περιστατικά συμβαίνουν "ξανά και ξανά" τονίζει ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν γνωρίζουν ποια μέτρα θα ανακοινωθούν, ερωτηθείς σχετικά την πρόοδο ως προς το άνοιγμα του περάσματος του Erez, που θα επιτρέψει ευκολότερη πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
«Δεν αρκεί να έχουμε διάσπαρτα μέτρα, χρειαζόμαστε μια αλλαγή παραδείγματος. Θα δούμε αν θα έρθει και μετά θα [αξιολογήσουμε την κατάσταση]», εξήγησε ο ανώτατος αξιωματούχος των Ημωνένων Εθνών.
Απαντώντας στην απόφαση του Ισραήλ να απολύσει διοικητές που σχετίζονται με τη δολοφονία των εργαζομένων στο World Central Kitchen, ο Guterres είπε ότι δεν αρκεί απλώς «να γνωρίζουμε αν έγιναν κάποια λάθη και ποιος τα διέπραξε», αλλά το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει εξ ολοκλήρου το σύστημα που να επιτρέπει τέτοια περιστατικά συμβαίνουν «ξανά και ξανά».
«Είναι η αλλαγή αυτού του συστήματος που απαιτείται και συνεπάγεται αλλαγή στη στρατηγική και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί στη Γάζα», κατέληξε στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Τελ Αβίβ για τις πολεμικές μεθόδους που ακολουθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης