Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗΕ ζητά να ανασταλούν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ

Ο ΟΗΕ ζητά να ανασταλούν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ
Ο ΟΗΕ δεν διαθέτει τα μέσα για να επιβάλλει τις αποφάσεις του.
Σχετικά Άρθρα
Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησε επίσημα σήμερα 5/4 να ανασταλούν οι πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, μετά από έξι μήνες πολέμου της χώρας με τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, το σχέδιο απόφασης που υιοθέτησε καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το προσχέδιο της απόφασης υπερψήφισαν 28 χώρες, 13 απείχαν από τη ψηφοφορία και 6 το καταψήφισαν.
Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ παίρνει θέση αναφορικά με τον πόλεμο που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου 2023 μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ. Ωστόσο, το Συμβούλιο δεν διαθέτει τα μέσα για να επιβάλλει τις αποφάσεις του.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ενέκρινε το να γίνονται «προσωρινά» παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο πληθυσμός αντιμετωπίζει κίνδυνο λιμού, μέσω του λιμένα Ασντότ και του σημείου διέλευσης Έρετς, την επομένη της άνευ προηγουμένου προειδοποίησης του βασικού συμμάχου της χώρας, των ΗΠΑ, πως η υποστήριξή τους δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης