Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία μετατρέπει τα drones σε…πυραύλους – Αυξάνει την εμβέλεια στα 130 χιλιόμετρα

Η Ρωσία μετατρέπει τα drones σε…πυραύλους – Αυξάνει την εμβέλεια στα 130 χιλιόμετρα
Προηγουμένως η εμβέλεια των περισσότερων drones  FPV δεν ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα
Τα drones FPV διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον σύγχρονο πόλεμο παρέχοντας δυνατότητες εναέριας επιτήρησης και αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο.
Τα drones FPV χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων του εντοπισμού στόχων και των χτυπημάτων ακριβείας, της βελτίωσης της συνολικής επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και της μείωσης των κινδύνων για το προσωπικό.
Η ρωσική εταιρεία Hermes παρήγαγε τα πρώτα διαθέσιμα εγχώρια συστήματα επικοινωνίας με προστασία από παρεμβολές για drones FPV, χάρη στα οποία η εμβέλεια πτήσης των drones αυξήθηκε στα 100-130 χιλιόμετρα, δήλωσε στο Sputnik η Alena Balandina, διευθύντρια ανάπτυξης της NPO Kaisant, της μητρικής εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η NPO Kaisant δημιούργησε το ξεχωριστό γραφείο σχεδιασμού τμήματος Hermes, το οποίο ειδικεύεται σε εξελίξεις μοναδικές για τη ρωσική αγορά συστημάτων επικοινωνίας ανθεκτικών σε παρεμβολές για FPV drones, που επιτρέπει την αύξηση της εμβέλειας πτήσης τους σε πάνω από 100 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την Balandina, υπό ιδανικές συνθήκες, τα drones που είναι εξοπλισμένα με συστήματα επικοινωνίας Hermes μπορούν να πετάξουν 130 χιλιόμετρα.

Μεγάλος κίνδυνος


«Ωστόσο, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, μπορούμε να εγγυηθούμε την καθορισμένη απόσταση των 100 χιλιομέτρων.
Η εμβέλεια πτήσης των drones FPV εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από τις καιρικές συνθήκες, τις παρεμβολές και το έργο του ηλεκτρονικού πολέμου του εχθρού», διευκρίνισε.
Τονίζεται ότι προηγουμένως η εμβέλεια των περισσότερων drones αυτού του τύπου δεν ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα.
Τα σύγχρονα drones FPV αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους στρατιωτικούς στο πεδίο της μάχης.
Χρησιμοποιούνται για ραδιοφωνική και οπτικοηλεκτρονική αναγνώριση και για να αποσπούν την προσοχή των συστημάτων ραντάρ και πυραύλων κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης.
Τα drones FPV μπορούν να εξοπλιστούν με ειδικές συσκευές για τη ρίψη πυρομαχικών και χάρη στα προστατευμένα κανάλια επικοινωνίας είναι ανθεκτικά στον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Η NPO Kaisant ιδρύθηκε το 2022.
Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον drones συμπεριλαμβανομένων πυροβόλων κατά UAV.

drones_b.JPG
Τα ρωσικά drones «πονοκέφαλος» για την Ουκρανία

Εν τω μεταξύ η εναλλαγή στρατευμάτων και ο ανεφοδιασμός μονάδων στο πεδίο έχει καταστεί σχεδόν αδύνατο έργο για τους Ουκρανούς διοικητές λόγω των αδιάκοπων ρωσικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Προηγουμένως, οι ουκρανικές συνοδείες μπορούσαν να αισθάνονται σχετικά ασφαλείς στην Ουκρανία αλλά η αυξημένη γκάμα νέων ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έβαλε γρήγορα ένα τέλος σε αυτό.
Οι κινήσεις των ουκρανικών στρατευμάτων παρακολουθούνται όλο το 24ωρο και διακόπτονται συνεχώς από επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αποκάλυψε ένας Ρώσος χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
«Προηγουμένως, μπορούσαν να κυκλοφορούν σαν να κινούνται μέσα από ειρηνικές πόλεις, να παραδίδουν το φορτίο τους και να απομακρύνονται», είπε ο στρατιώτης, αναφερόμενος στις ουκρανικές συνοδείες που πραγματοποιούσαν εναλλαγή στρατευμάτων.
«Από τότε που πήραμε στα χέρια μας τα drones FPV έγινε σχεδόν αδύνατο για αυτούς», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης