Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: H Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη επεκτείνεται σε Belgorod, Bryansk, Kursk και Κριμαία

Ρωσία: H Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη επεκτείνεται σε Belgorod, Bryansk, Kursk και Κριμαία
Για τρία χρόνια, οι επιχειρήσεις σε τέτοιες ζώνες θα απαλλάσσονται από τον φόρο γης και θα πληρώνουν ασφάλιστρα με μειωμένους συντελεστές
Το καθεστώς της ελεύθερης οικονομικής ζώνης (FEZ) που λειτουργεί στο Donbass και στη Novorossiya επεκτείνεται πλέιν σε τουλάχιστον τρεις ακόμη περιφέρειες και πιο συγκεκριμένα αυτές του Belgorod, της Bryansk και του Kursk, όπως προανήγγειλε επίσημα ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin.
Επομένως ο Mishustin ανακοίνωση ότι το καθεστώς της FEZ θα λειτουργήσει σε τέσσερις νέες περιοχές.
«Ταυτόχρονα, οι γειτονικές περιοχές, φυσικά, χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη», σημείωσε.
«Για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, επεκτείνουμε το καθεστώς της ελεύθερης οικονομικής ζώνης σε αυτές. Αυτό ισχύει για τις περιοχές Belgorod, Kursk και Bryansk, καθώς και για μια σειρά από οντότητες σε αυτές», τόνισε σχετικά.
Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, θα εξετάσει δύο νομοσχέδια που επεκτείνουν την FEZ στα εδάφη που γειτνιάζουν με τα σύνορα.
«Είναι απαραίτητο να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές στον Φορολογικό Κώδικα και στη νομοθεσία για τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες προκειμένου να απλοποιηθεί η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στη βιομηχανία, τα logistics και την τεχνολογία πληροφοριών», επεσήμανε περαιτέρω.
Ο αρχηγός της ρωσικής κυβέρνησης εξήγησε ότι στην SEZ, οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος για 10 χρόνια μετά την εγγραφή τους στα μητρώα και θα λάβουν επίσης έκπτωση στις πληρωμές στους περιφερειακούς προϋπολογισμούς.
Για τρία χρόνια, οι επιχειρήσεις σε τέτοιες ζώνες (εφόσον υποστηρίζονται από τις περιφερειακές αρχές) θα απαλλάσσονται από τον φόρο γης και θα πληρώνουν ασφάλιστρα με μειωμένους συντελεστές.
Άλλωστε, και οι τελωνειακές διαδικασίες στην FEZ ακολουθούν ειδικό νομικό καθεστώς.
«Ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες, πρώτα απ 'όλα, όχι μόνο να μειώσουν το κόστος, αλλά και να αυξήσουν τον όγκο παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να παράσχουν στους πολίτες που ζουν σε παραμεθόριες περιοχές όλα τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες », κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η SEZ στις λαϊκές δημοκρατίες του Donetsk και του Lughansk, καθώς και στις περιοχές Kherson και Zaporozhye εγκαθιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2023.
Κατά τη διάρκεια κυβερνητικών εισηγήσεων στην Κρατική Δούμα, ο Mishustin ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση αυτού του καθεστώτος και σε τρεις παραμεθόριες περιοχές και τη Δημοκρατία της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης