Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ανοικτές οι γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία, παρά τον πόλεμο

Ιταλία: Ανοικτές οι γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία, παρά τον πόλεμο
Η Ιταλία θα διατηρήσει ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας της με τη Ρωσία, διαμήνυσε ο υπουργός Άμυνας
Η Ιταλία θα διατηρήσει ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας της με τη Ρωσία, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, διαμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
"Αν και η Ρωσική Ομοσπονδία εισέβαλε σε μια κυρίαρχη χώρα και για τον λόγο αυτό η Ιταλία και η Γαλλία πάντα υποστηρίζουν και θα υποστηρίζουν την Ουκρανία, είναι σημαντικό... να διατηρούνται επίσης ανοιχτοί οι δίαυλοι αντιπαράθεσης και διαλόγου", ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Guido Crosetto, σε δήλωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αντιδράσεις για τη Γαλλία

Την Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sebastien Lecornu είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Sergei Shoigu -την πρώτη από τον Οκτώβριο του 2022- με ορισμένους σχολιαστές να επικρίνουν την απόφαση αυτή, τονίζει το Sky News.
Κατά τη διάρκεια της κλήσης, η Γαλλία καταδίκασε τον "επιθετικό πόλεμο" της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά το Παρίσι αναγκάστηκε αργότερα να διαψεύσει τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι εξέφρασε προθυμία να διεξαγάγει διάλογο για την Ουκρανία ή να συζητήσει πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης