Διεθνή

New York Times: Καμία πρόσκληση ΝΑΤΟ σε Ουκρανία τον Ιούλιο εκτός και αν…

New York Times: Καμία πρόσκληση ΝΑΤΟ σε Ουκρανία τον Ιούλιο εκτός και αν…
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου θα δοθεί στο Κίεβο ένας οδικός χάρτης
Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.
Το μόνο σενάριο, σύμφωνα με την εφημερίδα, για να γίνει τέτοιο είναι να προελαύνει ο ρωσικός στρατός και να υπάρχει κίνδυνος για την απώλεια μεγάλων εδαφικών απωλειών για το Κίεβο.
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία όρεξη να αναλάβει ένα νέο μέλος που, λόγω της συμφωνίας της συμμαχίας για συλλογική ασφάλεια, θα το παρασύρει στον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι αυτό που θα γίνει, είναι ότι θα προσφερθεί ένας οδικός χάρτης στο Κίεβο.
Όπως αναφέρεται, ΗΠΑ και Γερμανία αντιτίθενται στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ρωσία συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και η Ουκρανία φαίνεται να κινδυνεύει να χάσει.
«Η κατάσταση στο έδαφος μπορεί να φαίνεται πολύ χειρότερη από ό,τι είναι σήμερα, και τότε το πραγματικό ερώτημα γίνεται:
«Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει;» διερωτάται το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τα λόγια του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ιvo Daalder ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να αλλάξει όλη τη φύση της συζήτησης.
Η Ουκρανία έχει υποβάλλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ από τον Σεπτέμβριο του 2022 και έκτοτε πέρα από διαβεβαιώσεις ότι είναι θέμα χρόνου η ένταξη της στη Συμμαχία, δεν έχει λάβει κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την αποδοχή του αιτήματος της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης