Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η Γερμανία σχεδιάζει την πιο ριζική στρατιωτική μεταρρύθμιση από τον Ψυχρό Πόλεμο

Financial Times: Η Γερμανία σχεδιάζει την πιο ριζική στρατιωτική μεταρρύθμιση από τον Ψυχρό Πόλεμο
Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας «τεράστιας αλλαγής» στη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις της
Η Γερμανία αποκάλυψε τις πιο σαρωτικές στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις της από τον Ψυχρό Πόλεμο ως μέρος των προσπαθειών για τη βελτίωση των δυνατοτήτων της Bundeswehr, γράφουν οι Financial Times.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση του γερμανικού στρατού «από πάνω προς τα κάτω» μιλώντας στο Βερολίνο με την ευκαιρία της 75ης επετείου του ΝΑΤΟ.
Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας «τεράστιας αλλαγής» στη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις της, επισημαίνουν οι Financial Times.
Νωρίτερα, ο Boris Pistorius ανακοίνωσε ότι η Bundeswehr, ως μέρος της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης, θα διαθέτει έναν τέταρτο κλάδο των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος θα ασχολείται με δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και τον χώρο πληροφοριών, καθώς και μια νέα διοίκηση επιχειρησιακής υποστήριξης.
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση της οργανωτικής δομής της Bundeswehr έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ετοιμότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης