Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Sergei Shoigu Ρώσου υπουργού άμυνας στον Sebastien Lecornu τον Γάλλο υπουργό άμυνας: Μην βάζετε σε περιπέτειες την Γαλλία

Μήνυμα Sergei Shoigu Ρώσου υπουργού άμυνας στον Sebastien Lecornu τον Γάλλο υπουργό άμυνας: Μην βάζετε σε περιπέτειες την Γαλλία
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Sebastien Lecornu
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu είχαν τηλεφωνική συνομιλία στις 4 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες για την πρώτη τους επαφή από τον Οκτώβριο του 2022.
Ο Sergei Shoigu προειδοποίησε ότι η πιθανή ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα «δημιουργούσε προβλήματα στην ίδια τη Γαλλία» ως απάντηση στη δήλωση του Γάλλου Προέδρου Macron στις 16 Μαρτίου ότι «ίσως κάποια στιγμή» θα ήταν απαραίτητο να επιχειρήσουν γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Η επικοινωνία του Sergei Shoigu με τον Sebastien Lecornu είναι πιθανώς μια προσπάθεια να επηρεάσει άμεσα τις πρόσφατες γαλλικές εκκλήσεις προς την Ευρώπη και τη Δύση να παράσχουν περισσότερη στρατιωτική βοήθεια και άλλη υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ο Sergei Shoigu επιχειρεί να αποτρέψει μελλοντικές προσπάθειες από οποιαδήποτε δυτικά κράτη να αυξήσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και να εντείνουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία αναγκάζοντας τους δυτικούς ηγέτες να το ξανασκεφθούν από τον φόβο των ρωσικών αντιποίνων.
Ο Sergei Shoigu είχε παρόμοιες κλήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2022.
Ο Ρώσος υπουργός άμυνας ισχυρίστηκε επίσης είναι σε «ετοιμότητα για διάλογο για την Ουκρανία» που θα μπορούσε να μοιάζει με τις ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης