Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν σταματούν οι Houthis παρά τους 400 βομβαρδισμούς ΗΠΑ, Βρετανίας – 37 νεκροί

Δεν σταματούν οι Houthis παρά τους 400 βομβαρδισμούς ΗΠΑ, Βρετανίας – 37 νεκροί
Οι Houthis ανακοίνωσαν πως στο στόχαστρο τους έχουν μπει 90 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα κατά εμπορικών και πολεμικών πλοίων που συντάσσονται με το Ισραήλ δηλώνουν οι Houthis, παρά τους εκατοντάδες βομβαρδισμούς που υφίστανται από τις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Σύμφωνα με τους Houthis, από τις αρχές του 2024 έχουν δεχθεί 424 επιθέσεις από τις αμερικανικές και τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 37 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 30.
Στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, πέρα από τις αμερικανικές και τις βρετανικές δυνάμεις, έχουν αναπτυχθεί από τον περασμένο Μάρτιο και ευρωπαϊκές δυνάμεις, ανάμεσα τους και η ελληνική φρεγάτα Ύδρα.
Πάντως και παρά την καταστροφή που υφίστανται, οι Houthis δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους, υποστηρίζοντας πως αυτές θα σταματήσουν όταν σταματήσει και το Ισραήλ τον πόλεμο που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Houthis ανακοίνωσαν πως στο στόχαστρο τους έχουν μπει 90 πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέροντας πως οι επιθέσεις τους έχουν επεκταθεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως μέσα σε έναν μήνα εξαπέλυσαν 34 επιθέσεις με 125 βαλλιστικούς πυραύλους και drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης