Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lavrov σχολιάζει Zelensky για επιστροφή Ουκρανίας στα σύνορα του 2022: Αφήστε τον να ονειρεύεται

Ο Lavrov σχολιάζει Zelensky για επιστροφή Ουκρανίας στα σύνορα του 2022: Αφήστε τον να ονειρεύεται
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει τις... φιλοδοξίες του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σχολίασε την παρατήρηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για την ανάγκη επιστροφής στα σύνορα του 2022 λέγοντας ότι έχει το δικαίωμα να «ονειρεύεται».
Ο Lavrov είπε ότι συζήτησε με ξένους απεσταλμένους τα σχέδια της Δύσης να προσελκύσει περισσότερες χώρες στην πρωτοβουλία που περιλαμβάνει τη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky.
«Συζητήσαμε λεπτομερώς τα συγκεκριμένα σχέδια της Δύσης να βάλει όσες χώρες του Παγκόσμιου Νότου, της Ανατολής, της παγκόσμιας πλειοψηφίας να προωθήσουν τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης των 10 σημείων Zelensky», σημείωσε ο Lavrov.
«Η φόρμουλα είναι γνωστή, έχει δημοσιευθεί• ουσιαστικά είναι ένα τελεσίγραφο που απαιτεί από τη Ρωσία να παραδοθεί, να συνθηκολογήσει, να αποσυρθεί στα σύνορα του 1991», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Είναι ενδιαφέρον ότι πρόσφατα, ο κ. Zelensky είπε χαριτωμένα ότι θα μπορούσε κανείς να ξεκινήσει με τα σύνορα του Φεβρουαρίου του 2022.
Λοιπόν, αφήστε τον να ονειρευτεί», είπε χαρακτηριστικά ο Lavrov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το τελεσίγραφο απαιτεί «να δικαστεί η ρωσική ηγεσία από ένα δικαστήριο, να αναγκαστεί η ρωσική ηγεσία να πληρώσει αποζημιώσεις, να περιορίσει τη ρωσική ηγεσία στην ικανότητά της να υπερασπιστεί το δικό της έδαφος, να περιορίσει τα όπλα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης