Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη δυσαρέσκεια ΗΠΑ με Ισραήλ - Ο Biden ζήτησε με έμφαση από τον Netanyahu άμεση εκεχειρία στη Γάζα

Έντονη δυσαρέσκεια ΗΠΑ με Ισραήλ - Ο Biden ζήτησε με έμφαση από τον Netanyahu άμεση εκεχειρία στη Γάζα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στον Netanyahu πως είναι «απαράδεκτη» τόσο η επίθεση εναντίον εθελοντών ανθρωπιστικής οργάνωσης όσο και γενικότερα η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας
Σχετικά Άρθρα
Λιγότερο από μισή ώρα διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικά τρεις ημέρες μετά το ισραηλινό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στον Netanyahu πως είναι «απαράδεκτη» τόσο η επίθεση εναντίον εθελοντών ανθρωπιστικής οργάνωσης όσο και γενικότερα η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.
Παράλληλα, ο Biden ζήτησε από το Ισραήλ να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει με στόχο την προστασία αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές στον Netanyahu ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά τη Γάζα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των άμεσων μέτρων που θα λάβει το Ισραήλ, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Υπογράμμισε ότι η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για την προστασία των αμάχων. Προέτρεψε μάλιστα τον ισραηλινό πρωθυπουργό να ζητήσει από τους διαπραγματευτές του να συνάψουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Hamas.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με τον Biden να διαβεβαιώνει τον Netanyahu για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στις απειλές της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης