Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez (Ισπανία): Η ΕΕ να επαναξιολογήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, αν διαπιστώσει παραβιάσεις ανθρωπιστικού δικαίου

Sanchez (Ισπανία): Η ΕΕ να επαναξιολογήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, αν διαπιστώσει παραβιάσεις ανθρωπιστικού δικαίου
Επανέλαβε την έκκλησή του για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει εάν θα συνεχίσει τη στρατηγική της σχέση με το Ισραήλ αν διαπιστώσει ότι το εβραϊκό κράτος παραβίασε το ανθρωπιστικό δίκαιο στον πόλεμο της Γάζας, υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
«Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, η κατάσταση θα είναι ότι υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για να γίνει μια συζήτηση εντός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να δούμε αν θα συνεχίσουμε με αυτή τη στρατηγική σχέση ή όχι. Αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει πρώτα να έχουμε την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Επανέλαβε την έκκλησή του για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και για διεθνή αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κυρίαρχο κράτος με πλήρη ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη.
Τον Φεβρουάριο, υπενθυμίζεται, ο Pedro Sanchez και ο Ιρλανδός ομόλογός του ζήτησαν από την ΕΕ να επανεξετάσει επειγόντως αν το Ισραήλ τηρεί τις υποχρεώσεις του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα εργαστούν για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους. Το Ισραήλ ανέφερε στις τέσσερις χώρες ότι αυτό θα αντιπροσώπευε ένα «βραβείο στην τρομοκρατία» που θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων. Από το 1988, 139 από τα 193 κράτη μέλη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης