Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η Ρωσία αποτελείωσε την Ουκρανία - Τον Μάρτιο διέλυσε το 80% των θερμοηλεκτρικών σταθμών

Washington Post: Η Ρωσία αποτελείωσε την Ουκρανία  - Τον Μάρτιο διέλυσε το 80% των θερμοηλεκτρικών σταθμών
Τέτοιες επιθέσεις, που προκαλούν τεράστιες ζημιές, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρουστούν, επειδή η Ουκρανία δεν έχει πλέον αεράμυνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post
Σχετικά Άρθρα
Τον Μάρτιο 2024, οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατέστρεψαν το 80% της δυναμικότητας των θερμοηλεκτρικών σταθμών της DTEK στην Ουκρανία.
Ακόμη και με τις απαραίτητες προμήθειες, μπορεί να χρειαστούν πολλοί μήνες, αν όχι περισσότεροι, για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Τέτοιες επιθέσεις, που προκαλούν τεράστιες ζημιές, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρουστούν, επειδή η Ουκρανία δεν έχει πλέον αεράμυνα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Washington Post.
«Το γεγονός είναι ότι χάσαμε αρκετούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχουμε τέτοια ζημιά – που σημαίνει ότι σίγουρα δεν έχουμε αεράμυνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DTEK, Maksym Timchenko, σε συνέντευξή του.
«Επενδύουμε πολύ κόπο, πολλά χρήματα και χρόνο για να αποκαταστήσουμε τα εργοστάσια.
Αλλά μπορεί να καταστραφούν… μετά από μια επίθεση».

ukraine_1_3.JPG

Η Ρωσία εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία της Ουκρανίας

Τα πρόσφατα χτυπήματα της Ρωσίας, τα οποία ήρθαν μετά το πέρας των πιο κρύων ημερών του χειμώνα, μπορεί να αντικατοπτρίζουν μια προσπάθεια της Μόσχας να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία της Ουκρανίας επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.
Η Ρωσία γνωρίζει, πρόσθεσε ο Timchenko, ότι «είμαστε πιο αδύναμοι στην αεράμυνα τώρα από ό,τι ακόμη και πριν από τέσσερις μήνες».
Η Ρωσία γνωρίζει τις τοποθεσίες των έξι θερμοηλεκτρικών σταθμών της DTEK που λειτουργούν σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία, αλλά όχι την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα χτυπήματά της, δήλωσαν αξιωματούχοι της DTEK.
Η αποκάλυψη οποιασδήποτε λεπτομέρειας για ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί νωρίτερα, σύμφωνα με αξιωματούχους της DTEK, οι οποίοι διοργάνωσαν επίσκεψη για δημοσιογράφους με την προϋπόθεση ότι η τοποθεσία και άλλες ταυτοποιητικές πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση δεν θα δημοσιευθούν.
ukraine_2_2.JPG

Καταπονημένο το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας

Η Ουκρανία περιμένει επειγόντως βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου έχουν μπλοκάρει εδώ και μήνες, υπενθυμίζει η Washington Post.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johson έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να θέσει το εν λόγω πακέτο σε ψηφοφορία, ακόμη και μετά από προσωπικές εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Η βελτιωμένη αντιαεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών συστημάτων Patriot που παρείχαν η Ουάσιγκτον και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ το 2023, βοήθησαν στην απόκρουση πολλών ρωσικών επιθέσεων, αλλά αξιωματούχοι στο Κίεβο λένε ότι τα αποθέματα πυρομαχικών μειώνονται.
Τα σφοδρά χτυπήματα της Ρωσίας έχουν καταπονήσει σοβαρά το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας.
Σε πολλές περιοχές, το ρεύμα έχει διακοπεί, αφήνοντας τους κατοίκους συμπεριλαμβανομένου του Kharkiv της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας στο σκοτάδι.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα χτυπήσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, στοχεύοντας τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της DTEK σε περισσότερες από 160 επιθέσεις από τον Φεβρουάριο του 2022
. Περισσότερες από 40 από αυτές τις επιθέσεις σημειώθηκαν την πρόσφατη περίοδο θέρμανσης.
Η DTEK έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο τον εφεδρικό εξοπλισμό της για να επισκευάσει ζημιές μετά από άλλα ρωσικά χτυπήματα, καθιστώντας τις τρέχουσες προσπάθειες επισκευής ακόμη πιο περίπλοκες.
Τα εξαρτήματα που χρειάζονται για την επισκευή του καμένου δωματίου ελέγχου σε αυτήν την εγκατάσταση μπορούν να ληφθούν μόνο εκτός Ουκρανίας, είπε ο Timchenko.
Άλλος απαραίτητος εξοπλισμός μπορεί ενδεχομένως να διασωθεί από παροπλισμένες μονάδες στην Ευρώπη.

post_2.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης