Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ: Πιο ισχυρές μαζί ΗΠΑ και ΕΕ

Stoltenberg για τα 75 χρόνια ΝΑΤΟ: Πιο ισχυρές μαζί ΗΠΑ και ΕΕ
«Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Αμερική για την ασφάλειά της» τόνισε στην ομιλία που εκφώνησε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο γ.γ. της Συμμαχίας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν κοντά στους Ευρωπαίους, στη διάρκεια τελετής για τα 75 χρόνια της Ατλαντικής Συμμαχίας, σε μια περίοδο που αυξάνεται η ανησυχία για την αμερικανική δέσμευση έναντι της Ευρώπης.
«Πιστεύω στην Αμερική και στην Ευρώπη μαζί μέσα στο ΝΑΤΟ, επειδή μαζί είμαστε πιο ισχυροί και περισσότερο σε ασφάλεια», δήλωσε ο Stoltenberg παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των 32 χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας.
«Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Αμερική για την ασφάλειά της», πρόσθεσε στην ομιλία που εκφώνησε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Και ταυτόχρονα η Βόρεια Αμερική έχει ανάγκη την Ευρώπη» για τη στρατιωτική συνεισφορά της, τα δίκτυα πληροφοριών της ή την ισχύ της διπλωματίας της, πρόσθεσε ο γ.γ. του Βορειοατλανιτκού Συμφώνου.
«Με το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερους φίλους και περισσότερους συμμάχους από οποιαδήποτε άλλη δύναμη» στον κόσμο, δήλωσε ακόμα ο απερχόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης