Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Blinken (ΗΠΑ) στον Stoltenberg: Στο τέλος η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Μήνυμα Blinken (ΗΠΑ) στον Stoltenberg: Στο τέλος η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
«Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτήν την ένταξη», διαμηνύει ο επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken διεμήνυσε, σε διαμετρική αντίθεση με τα όσα δήλωσε χθες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Stolteneberg, ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί εν τέλει στη Συμμαχία, καθώς η υποστήριξη προς τη χώρα παραμένει «σταθερή» μεταξύ των κρατών μελών που την απαρτίζουν.
«Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Σκοπός μας στη σύνοδο κορυφής είναι να βοηθήσουμε να γεφυρώσουμε αυτήν την ένταξη», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Άμεση απάντηση της Ρωσίας

Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σήμερα σε «ευθεία αντιπαράθεση», τόισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας.
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς αποτελεί εμμονή για τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, ο οποίος πριν από δύο χρόνια κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία δηλώνοντας την πρόθεσή του να αποτρέψει τη συμμαχία από το να πλησιάσει τα ρωσικά σύνορα.
Αντίθετα, ο πόλεμος έχει κινητοποιήσει το ΝΑΤΟ, το οποίο επεκτάθηκε εκ νέου με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.
«Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις έχουν διολισθήσει σήμερα στο επίπεδο της ευθείας αντιπαράθεσης» επεσήμανε ο Peskov.
Το ΝΑΤΟ έχει «ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση που αφορά την Ουκρανία και συνεχίζει να κινείται προς τα σύνορά μας και να επεκτείνει τη στρατιωτική του υποδομή προς τα σύνορά μας» είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδου.
Ο ίδιος ο Putin έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η Ρωσία εξαπατήθηκε από τη Δύση στον απόηχο του Ψυχρού Πολέμου καθώς το επί Σοβιετικής Ένωσης Σύμφωνο της Βαρσοβίας διαλύθηκε αλλά το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς ανατολάς υποδεχόμενο πρώην μέλη του Συμφώνου και τις τρεις χώρες της Βαλτικής , οι οποίες ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση.
Η Δύση απορρίπτει αυτή την εκδοχή λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και ότι η ένταξη σε αυτό είναι μια δημοκρατική επιλογή χωρών που έχουν αποτινάξει δεκαετίες κομμουνιστικής κυριαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης