Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία – Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καμία λογική

Η Δύση δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία – Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Καμία λογική
Η Μόσχα δεν έχει τίποτα να κρύψει σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Η Δύση δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία υποστήριξε ο Sergei Lavrov, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφέροντας πως οι εκκλήσεις για συνομιλίες σχετικά με την φόρμουλα ειρήνης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τη ρωσική πλευρά.
«Όταν η όλη κατάσταση γίνει πιο ξεκάθαρη, τότε, πιθανότατα, θα είναι δυνατό να μιλήσουμε για τη μορφή πιθανών διαπραγματεύσεων.
Τώρα κανείς στη Δύση δεν είναι έτοιμος γι' αυτό.
Κάποιες ημι-προκλητικές εκκλήσεις προκειμένου να πειστεί η Ρωσία να εργαστεί σύμφωνα με τη «φόρμουλα Zelensky», νομίζω ότι δεν λαμβάνονται πλέον στα σοβαρά από κανέναν.
Εάν ήμουν κάποιος που εκτιμά τη φήμη του, θα σταματούσα να αναφέρω αυτή τη «φόρμουλα», ειδικά για εικοστή χιλιοστή φορά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Lavrov.

Καμία λογική στη Δύση

Όπως είπε ο Lavrov, δεν υπάρχει λογική στα αντιρωσικά επιχειρήματα της Δύσης, τονίζοντας ότι η Μόσχα δεν έχει τίποτα να κρύψει σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.
Δεν ξέρω ποια επιχειρήματα χρησιμοποιεί η Δύση για να αποδείξει ότι έχει δίκιο, εκτός από το ότι η Ρωσία θα κατακτήσει τους πάντες.
Δεν υπάρχει λογική εδώ.
Πριν από λίγο καιρό, στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ακόμη και πριν από αυτήν, κυρίως ιδεολόγοι στη Δύση πιθανώς να έλεγαν: Ας δεχθούμε γρήγορα την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, γιατί τότε η Ρωσία δεν θα τολμήσει να της επιτεθεί, γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Lavrov.

«Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας είναι μέχρι στιγμής το πιο λογικό»

Η Κίνα έχει προτείνει το πιο λογικό ειρηνευτικό σχέδιο μέχρι στιγμής για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Πριν ένα χρόνο το Πεκίνο είχε προωθήσει ένα σχέδιο 12 σημείων, το οποίο παρουσιάζει τις γενικές αρχές για τον τερματισμό του πολέμου αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.
Το κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο έτυχε «χλιαρής» υποδοχής εκείνη την χρονική περίοδο και από τους δύο, τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δηλώσει ότι η Κίνα παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός αλλά αντικατοπτρίζει το «ψευδές αφήγημα» της Ρωσίας και δεν καταδικάζει την εισβολή της.
«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για μας είναι ότι το κινεζικό έγγραφο βασίζεται σε μία ανάλυση των λόγων αυτού που συμβαίνει και την ανάγκη να εξαλειφθούν οι αιτίες που το προκάλεσαν. Είναι δομημένο σε λογική μορφή, από το γενικό στο ειδικό» δήλωσε ο κ. Lavrov στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.
«Αυτό το σχέδιο είχε επικριθεί ως αόριστο… Αλλά αυτό είναι ένα λογικό σχέδιο το οποίο ο μεγάλος κινεζικός πολιτισμός πρότεινε για συζήτηση».
Η Μόσχα, επαινώντας το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας, θέλει να δείξει ότι είναι ανοιχτή στις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ επιτίθεται στην ειρηνευτική πρωτοβουλία του Zelenσky, το σχέδιο του οποίου ο Sergey Lavrov χαρακτηρίζει ως «ένα μενού από το οποίο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης