Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακριβώς στο στόχο οι ρωσικές βόμβες – Ritter (CIA): Πλήρως διαλυμένη η ουκρανική αεράμυνα

Ακριβώς στο στόχο οι ρωσικές βόμβες – Ritter (CIA): Πλήρως διαλυμένη η ουκρανική αεράμυνα
Εκκλήσεις Zelensky, Kuleba στο ΝΑΤΟ για συστήματα αεράμυνας
Η Ρωσία έχει προκαλέσει κολοσσιαία ζημιά στο σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
«Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει την ουκρανική αεράμυνα σε τέτοιο βαθμό που μπορούν ελεύθερα να ρίξουν αυτές τις βόμβες ολίσθησης ακριβώς στον στόχο» λέει ο Ritter, επισημαίνοντας πως όταν πέφτουν τέτοιες βόμβες δεν μένει τίποτα από τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Μάλιστα ο Ritter τονίζει ότι οι Ρώσοι έχει ήδη αρχίσει τη μαζική παραγωγή των ισχυρότερων εναέριων βομβών FAB-3000, αναφέροντας πως τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αποφύγουν την πλήρη κατάρρευση.
«Έτσι μοιάζει μια στρατηγική ήττα» επισήμανε ο Ritter.

Έκκληση για αεράμυνα

Την επιχειρηματολογία του Ritter επιβεβαιώνουν ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky και ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba.
«Δεν θέλω να χαλάσω το πάρτι…, το πάρτι γενεθλίων αλλά το κύριο μήνυμα μου σήμερα θα είναι οι Patriot» είπε κατά την προσέλευση του στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Dmytro Kuleba.
«Η διάσωση Ουκρανών, της ουκρανικής οικονομίας, των ουκρανικών πόλεων εξαρτάται από την προμήθεια των Patriot και άλλων συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.
Η παροχή Patriot εξαρτάται από τους συμμάχους, έχουν πολλούς από αυτούς» υποστήριξε ο Kuleba, ενώ και ο Zelensky είπε ότι η ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας σημαίνει προστασία της ζωής των Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης