Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είναι μόνο οι Γάλλοι - Βρετανοί και Σκανδιναβοί ετοιμάζονται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία

Δεν είναι μόνο οι Γάλλοι - Βρετανοί και Σκανδιναβοί ετοιμάζονται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παράσχουν περισσότερα στρατεύματα από τους ήδη 40.000 Αμερικάνους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ευρώπη
Το ΝΑΤΟ θα πρέπει σύντομα να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν δεν θέλει να αποδεχθεί μια «καταστροφική ήττα» από τη Ρωσία επισημαίνει ο σύμβουλος του State Department Edward Luttwak.
«Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, όπως και άλλα σκανδιναβικά κράτη, προετοιμάζονται στα κρυφά προκειμένου να στείλουν στρατεύματα, τόσο μικρές ειδικές μονάδες ελίτ όσο και προσωπικό υποστήριξης και logistics, τα οποία όμως θα παραμείνουν μακριά από την πρώτη γραμμή» λέει στο περιοδικό Unherd o Luttak, αναφέροντας πως οι τελευταίοι – δηλαδή το προσωπικό υποστήριξης και logistics – θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν Ουκρανούς έτσι ώστε αυτοί να σταλούν στο μέτωπο.
Επιπλέον, δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνδράμουν αναλαμβάνοντας αυτοί τις εργασίες ανάκτησης και επισκευής του κατεστραμμένου στρατιωτικού εξοπλισμού, αποδεσμεύοντας με αυτόν τον τρόπο έναν σημαντικό αριθμό Ουκρανών στρατιωτών, ενώ θα μπορούσαν επίσης να αναλάβουν το τεχνικό μέρος των υφιστάμενων προγραμμάτων εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων.
«Αυτοί οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ μπορεί να μην δουν ποτέ μάχη, αλλά δεν χρειάζεται να το πράξουν προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία να αξιοποιήσει στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό της» επισημαίνει ο Luttwak.

Ανάγκη μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού στρατού

Όπως λέει με την επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν να πλησιάζει, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παράσχουν περισσότερα στρατεύματα από τους ήδη 40.000 Αμερικάνους στρατιώτες που βρίσκονται στην Ευρώπη.
«Ως εκ τούτου, μια σημαντική απόφαση εναπόκειται για τα άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ, ειδικά για τα πιο πολυπληθή: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
Εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να παράσχει αρκετά στρατεύματα, η Ρωσία θα υπερισχύσει στο πεδίο της μάχης, και ακόμα και εάν η διπλωματία επέμβει με επιτυχία, η ρωσική στρατιωτική δύναμη θα έχει επιστρέψει νικηφόρα στην κεντρική Ευρώπη» τονίζει ο Luttwak.
«Σε αυτήν την περίπτωση, η Δυτική Ευρώπη θα πρέπει να μεταρρυθμίσει τις ένοπλες δυνάμεις της, είτε τους αρέσει είτε όχι, αρχίζοντας με την επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Ενδεχομένως, υπό αυτές τις περιστάσεις, να γίνουμε μάρτυρες μιας «έκρηξης» της πυρηνικής νοσταλγίας, η οποία θα υπενθυμίζει την ανόητη ψευδαίσθηση ότι τα αποκαλυπτικά όπλα, μπορεί να είναι αρκετά για να διατηρήσουν την ειρήνη» λέει ο σύμβουλος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης