Τελευταία Νέα
Διεθνή

Caputova (πρόεδρος Σλοβακίας): Όποιος και να είναι ο διάδοχός μου, δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Caputova (πρόεδρος Σλοβακίας): Όποιος και να είναι ο διάδοχός μου, δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
Σύμφωνα με την απερχόμενη πρόεδρο της Σλοβακίας «δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια απόφαση»
Η πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Caputova, της οποίας η θητεία λήγει στις 15 Ιουνίου, είναι πεπεισμένη ότι ο διάδοχός της δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε στη σλοβακική τηλεόραση τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου.
Ο Πρόεδρος του Σλοβακικού Κοινοβουλίου, ο αρχηγός του κόμματος Φωνή - Σοσιαλδημοκρατία, Peter Pellegrini, και ο φιλελεύθερος πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ivan Korczok, προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών ανάμεσα σε εννέα υποψηφίους.
Και οι δύο, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με ψηφοφόρους και προεκλογικών συζητήσεων, απέρριψαν τη δυνατότητα αποστολής Σλοβάκων στρατιωτών στην Ουκρανία.
«Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ούτε ο Peter Pellegrini ούτε ο Ivan Korczok θα μας παρασύρουν σε κανένα πόλεμο και δεν θα στείλουν τους στρατιώτες μας στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά η Caputova.
Υπενθύμισε επίσης ότι, σύμφωνα με το σύνταγμα της Σλοβακίας, ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στο εξωτερικό.
Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια, «δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια απόφαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης