Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Stoltenberg σβήνει τα όνειρα Zelensky: Δεν μπορούμε δεχθούμε τώρα την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Ο Stoltenberg σβήνει τα όνειρα Zelensky: Δεν μπορούμε δεχθούμε τώρα την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ
«Στο ΝΑΤΟ, όταν σε προσκαλούν, είναι κάτι που συμβαίνει σύντομα μετά» εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg κατέστησε σαφές στο Κίεβο ότι η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ διαφέρει από αυτή στην ΕΕ και πως η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη συμμαχία αν δεν είναι απολύτως έτοιμη.
«Πήραμε σημαντικές αποφάσεις πέρυσι, τις εφαρμόζουμε τώρα με την κατάργηση του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη, δεν πρέπει να εισαγάγουμε κάτι παρόμοιο με ένα είδος διαδικασίας δεύτερου ή δύο βημάτων», σημείωσε.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απάντησε σε ερώτηση Ουκρανού δημοσιογράφου για το εάν η κυβέρνηση του Κιέβου μπορεί να περιμένει ακόμη και μια προσωρινή πρόσκληση για ένταξη κατά την επερχόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η διαδικασία ενός σταδίου για να γίνει μέλος της Ουκρανίας, αφαιρώντας την απαίτηση για Σχέδιο Δράσης Μέλους και στη συνέχεια διασφαλίζοντας ότι όταν στέλνεται μια πρόσκληση, ισοδυναμεί με την ιδιότητα μέλους του ΝΑΤΟ» συνέχισε ο Stoltenberg.
«Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν σε προσκαλούν, μπορεί να χρειαστούν χρόνια από μια πρόσκληση έως την ένταξη.
Ενώ στο ΝΑΤΟ, όταν σε προσκαλούν, είναι κάτι που συμβαίνει σύντομα μετά», τόνισε.
Πριν από αυτό, ο Stoltenberg είπε ότι «όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος» του ΝΑΤΟ, το μόνο ερώτημα σε αυτό το σημείο είναι πότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης