Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starikov (Ουκρανός συνταγματάρχης – SBU): Κρίσιμο το καλοκαίρι – Η Ουκρανία έχει ένα καταστροφικό δίλημμα μπροστά της

Starikov (Ουκρανός συνταγματάρχης – SBU): Κρίσιμο το καλοκαίρι – Η Ουκρανία έχει ένα καταστροφικό δίλημμα μπροστά της
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2024, ο στρατός της Ουκρανίας έχασε περισσότερους από 80.000 στρατιώτες
Το καλοκαίρι στην Ουκρανία θα έχει σφοδρές μάχες και τεράστιες στρατηγικές επιπτώσεις, δήλωσε απόστρατος συνταγματάρχης της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU).
«Όσον αφορά την καλοκαιρινή εκστρατεία, αναμένουμε πολύ σοβαρές μάχες, οι οποίες κατ' αρχήν θα επιλύσουν ήδη επιχειρησιακά και στρατηγικά ζητήματα», είπε σε συνέντευξή του ο Oleg Starikov.
Πρόσθεσε ότι το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο έχει ένα δίλημμα καθώς αν πάρει αμυντική στάση θα χάσει περισσότερα εδάφη, ενώ μια κακώς μελετημένη επίθεση μπορεί να ανοίξει την πόρτα για μια ρωσική επέλαση.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2024, ο στρατός της Ουκρανίας έχασε περισσότερους από 80.000 στρατιώτες και 14.000 τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τον έλεγχο 403.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γης από την αρχή του έτους, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης