Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεμαχίζοντας την Ουκρανία – Η Ρωσία σχεδιάζει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα 1.200 χλμ, θα φτάνει μέχρι... την Πολωνία

Τεμαχίζοντας την Ουκρανία – Η Ρωσία σχεδιάζει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα 1.200 χλμ, θα φτάνει μέχρι... την Πολωνία
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αποφασιστεί να εκτείνεται μέχρι το Lviv
Σχετικά Άρθρα
Μετά την επίθεση με drone στο Ταταρστάν, μια δημοκρατία εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ειδική ζώνη που πρέπει να δημιουργηθεί για την ασφάλεια της Μόσχας έχει αυξηθεί στα 1.200 χιλιόμετρα αναφέρουν πηγές προσκείμενες στη ρωσική ηγεσία.
Στις 2 Απριλίου, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε διάφορες εγκαταστάσεις στο Ταταρστάν: την ειδική οικονομική ζώνη Alabuga στη Yelabuga και το διυλιστήριο πετρελαίου στο Nizhnekamsk.
Ο επικεφαλής του Ταταρστάν, Rustam Minnikhanov, δήλωσε ότι η τεχνολογική διαδικασία των επιχειρήσεων στην ειδική οικονομική ζώνη (μία από τις οποίες, όπως προκύπτει από ανοιχτές πηγές, συναρμολογεί επιθετικά drones Geran) δεν διαταράχθηκε.
Δώδεκα άτομα — όλοι τους φοιτητές, τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
Αν κρίνουμε από τα video που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, ένα από τα drones μοιάζει οπτικά με το ελαφρύ αεροσκάφος Aeroprakt A-22.
Σχέδια για τη μετατροπή τέτοιων αεροσκαφών σε drones υπάρχουν σε πολλές χώρες.
Ένα αεροσκάφος Cessna ή ένα δικηνητήριο θα μπορούσε να γίνει ένα UAV kamikaze.
Εκτός από την Ουκρανία, το A-22 συναρμολογείται στην Πολωνία.
Το άλλο UAV ήταν προφανώς το UJ-22 Airborne UAV, που αναπτύχθηκε από την ουκρανική εταιρεία Ukrjet.

Επίθεση σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων από την Ουκρανία

Το drone μεταφέρει τουλάχιστον 20 κιλά εκρηκτικών, έχει άνοιγμα φτερών 4,6 μέτρα και εμβέλεια πτήσης έως και 800 χιλιόμετρα.
Περιττό να πούμε ότι κανείς δεν περίμενε μια τέτοια επίθεση σε τεράστια απόσταση -περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα από την Ουκρανία, αναφέρει σε άρθρο της η ειδική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Είναι πιθανό ότι τώρα θα ληφθούν προστατευτικά μέτρα για την προστασία τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέθεσαν την ειδική οικονομική ζώνη της Alabuga, και την ανώτατη διοίκηση της στον κατάλογο κυρώσεων.
Μια άλλη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Nizhnekamsk.
Το drone κατεστάλη με ηλεκτρονικό πόλεμο, συνετρίβη στο έδαφος του διυλιστηρίου πετρελαίου Taneco και προκάλεσε ζημιές σε μία από τις μονάδες του διυλιστηρίου.
Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διυλιστήρια γίνονται όλο και πιο συχνές στη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Το Κίεβο συντονίζει επιθέσεις με drones με τις ΗΠΑ

Η Ουκρανία συντονίζει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιτεθεί σε υποδομές στη Ρωσία και παρέχει πληροφορίες για την παράκαμψη των ζωνών ελέγχου της αεράμυνας.
Οι αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι σε drones είναι ικανοί να προσδιορίζουν τις θέσεις και τους τύπους συστημάτων αεράμυνας με βάση τα οπτικά πορτρέτα και τις παραμέτρους ακτινοβολίας των ραντάρ τους.
Η ακρίβεια διασφαλίζεται με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Κάθε μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με δορυφορικό και τερματικό υπολογιστή δεδομένων εδάφους.
Οι επιθέσεις έγιναν δυνατές με τη χρήση drones με μεγαλύτερη εμβέλεια και πιο προηγμένες δυνατότητες, μερικά από τα οποία έχουν ακόμη αρχίσει να ενσωματώνουν μια βασική μορφή τεχνητής νοημοσύνης για να τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν και να αποφύγουν την εμπλοκή, επισημαίνει.

Από πού εκτοξεύτηκαν τα drones;

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, τα drones έφτασαν από την Ουκρανία. Θα μπορούσαν επίσης να εκτοξευθούν από το έδαφος της Ρωσίας ή από το Καζακστάν.
Η πρώτη εκδοχή είναι η πιο δημοφιλής.
Αν ισχύει αυτό, τότε μετά τη σημερινή επίθεση στην Yelabuga, η «υγειονομική ζώνη», ή αλλιώς αποστρατιωτικοποιημένη η οποία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, πρέπει να δημιουργηθεί για να σταματήσει τις επιθέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, αυξάνεται στα 1.200 χιλιόμετρα και τώρα θα εκτείνεται μέχρι το Lviv στα σύνορα με την Πολωνία. 
Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Andrei Kartapolov είπε ότι η ανομία με τις επιθέσεις με drone θα τελειώσει όταν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν το Κίεβο».
Ωστόσο, στην Ουκρανία πιστεύουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή ενός μεγαλύτερου χάους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης