Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα απαντήσουμε στις εχθρικές κυρώσεις της Ν. Κορέας

Ρωσία: Θα απαντήσουμε στις εχθρικές κυρώσεις της Ν. Κορέας
Η Σεούλ επέβαλε κυρώσεις σε ρωσικά πλοία
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της Νότιας Κορέας να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Ρώσων πολιτών και ρωσικών οντοτήτων είναι μια "εχθρική" κίνηση και θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω, δήλωσε σήμερα 3/4 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η Νότια Κορέα επέβαλε κυρώσεις σε δύο ρωσικά πλοία τα οποία, σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές, μετέφεραν στρατιωτικό φορτίο στη Βόρεια Κορέα. Η Σεούλ δήλωσε χθες Τρίτη πως επέβαλε επίσης κυρώσεις σε δύο ρωσικές οργανώσεις και δύο Ρώσους πολίτες που συνδέονται με το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
"Είναι μια εχθρική κίνηση από τη Σεούλ και είναι πολύ λυπηρή. Η επιβολή -το τονίζω- παράνομων κυρώσεων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τη Ρωσία", δήλωσε η κ. Zakharova στους δημοσιογράφους κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση.
"Η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις καλής γειτονίας με τη φιλική Βόρεια Κορέα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και χωρίς να βλάπτει την εθνική ασφάλεια της Νότιας Κορέας", πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία προέβαλε βέτο στην ετήσια ανανέωση της θητείας μιας επιτροπής ειδικών που επιτηρούν την εφαρμογή των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.
Η κίνηση έγινε εν μέσω κατηγοριών που εξακοντίζουν χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα έχει μεταφέρει όπλα στη Ρωσία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Μόσχα και η Πιονγιάνγκ αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ δεσμεύθηκαν πέρυσι να εντείνουν τις στρατιωτικές σχέσεις τους.
Η Maria Zakharova επανέλαβε ότι η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα "στο σύνολό τους", πρόσθεσε όμως πως οι κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ δεν λειτουργούν όπως επιδιωκόταν.
"Είναι σαφές πως οι ατελείωτες κυρώσεις είναι εντελώς ανώφελες για την επίτευξη των καθορισμένων στόχων. Οδηγούν σε χρηματοπιστωτικό και οικονομικό αποκλεισμό ενός ολόκληρου κράτους με όλες τις επακόλουθες συνέπειες για τον πληθυσμό", είπε.
Η κ. Zakharova κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι επιδιώκουν να υποδαυλίσουν την "αστάθεια" στην κορεατική χερσόνησο.
"Η Νότια Κορέα προφανώς δεν έχει ανοσία για να προστατεύσει τον εαυτό της από την εξωτερική επιρροή της Ουάσιγκτον", πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης