Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden και Xi διαπραγματεύτηκαν ... για το TikTok και την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ

Biden και Xi διαπραγματεύτηκαν ... για το TikTok και την απαγόρευσή του στις ΗΠΑ
O πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές στον Κινέζο ομόλογό του ότι δεν πρόκειται για την απαγόρευση του TikTok, αλλά για τον διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων
Σχετικά Άρθρα
Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έθιξε το θέμα μιας πιθανής απαγόρευσης οτυ μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, όπως έκανε γνωστό σε διαδικτυακή ενημέρωση συντακτών ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
«Όσον αφορά το TikTok, ο Xi Jinping έθεσε αυτό το θέμα. Ο πρόεδρος Biden απάντησε στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Κινέζος Πρόεδρος Xi. Όπως είπα <...>, το κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο Xi [ Jinping] ότι δεν πρόκειται για την απαγόρευση του TikTok, αλλά για τον διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων των Αμερικανών, των συμφερόντων της εθνικής μας ασφάλειας», τόνισε σχετικά ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Λευκού Οίκου.
«Η ιδιοκτησία του TikTok από την ByteDance μας προκαλεί παύση και ανησυχία για την ασφάλεια της εφαρμογής και τη χρήση των δεδομένων της από μια εταιρεία με στενούς δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε την εφαρμογή», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με τον Kirby, ο Biden και ο Xi δεν συζήτησαν τα σχέδια των ΗΠΑ να διεξάγουν κοινές περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία.
Υπενθυμμίζεται ότι τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε ένα νομοσχέδιο για πιθανή απαγόρευση του TikTok.
Οι βουλευτές προτείνουν να δοθεί στην ByteDance έξι μήνες για να πουλήσει το κοινωνικό δίκτυο, διαφορετικά το TikTok μπορεί να απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Κογκρέσο πρότεινε επίσης τη θέσπιση των ίδιων περιοριστικών μέτρων για τυχόν «ελεγχόμενες από τον αντίπαλο εφαρμογές» στο μέλλον.
Η νομοθετική πρωτοβουλία έχει σταλεί για εξέταση στη Γερουσία.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο εάν εγκρινόταν και από τα δύο σώματα της νομοθετικής εξουσίας.
Απαντώντας, ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, He Yadong, δήλωσε ότι οι κινεζικές αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα αντίποινα σε σχέση εφόσον οι ΗΠΑ υλοποιήσουν την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν το κοινωνικό δίκτυο TikTok.
Ο Yadong επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει την «παράλογη πίεση» στις ξένες επιχειρήσεις και να προσφέρει «ένα ανοιχτό, δίκαιο, δίκαιο και αμερόληπτο περιβάλλον για εταιρείες από όλες τις χώρες που επενδύουν και δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης