Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε η Zakharova για Αρμενία: Πουλάνε τον λαό τους για να εισπράξουν δωράκια από ΗΠΑ και ΕΕ

Άστραψε και βρόντηξε η Zakharova για Αρμενία: Πουλάνε τον λαό τους για να εισπράξουν δωράκια από ΗΠΑ και ΕΕ
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επέστησε την προσοχή στην ασυνέπεια των δηλώσεων του Ερεβάν
Οι αρμενικές αρχές «πουλάνε τον λαό τους» διακόπτοντας τους δεσμούς του Ερεβάν με τη Μόσχα για να εισπράξουν ... bonus από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε καθιερωμέη ενημέρωση συντακτών, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Απριλίου.
«Προφανώς, αυτό αντικατοπτρίζει την επιθυμία των σημερινών αρμενικών αρχών να θυσιάσουν ολόκληρη τη σειρά των δεσμών με τη Ρωσία και άλλους στενότερους συμμάχους και εταίρους για χάρη των εφήμερων bonus που η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει νόημα στο Ερεβάν», τόνισε σχετικά η εκπρόσωπος της Μόσχας.
Η Zakharova επέστησε, μάλιστα, την προσοχή στην ασυνέπεια των δηλώσεων του Ερεβάν.
Μέχρι πρότινος, σημείωσε, η Αρμενία αποκόμιζε τα οφέλη από τη συμμετοχή του στην ΕΑΕΕ, την ΚΑΚ και τον CSTO και τώρα υποστηρίζει ότι η Δύση είναι ο κύριος εταίρος της χώρας.
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις οδηγούν την Αρμενία σε αδιέξοδο.
Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ λυπηρό να τους ακούει να προβαίνουν σε τέτοιες μανούβρες στην επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Ararat Mirzoyan, σε συνέντευξή του στο κανάλι Todo Noticias, δήλωσε ότι οι κύριοι εταίροι της χώρας είναι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης