Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Έλλειμμα άνω του 3% ως το 2026 και βλέπουμε…

Ιταλία: Έλλειμμα άνω του 3% ως το 2026 και βλέπουμε…
Το 2026 θα επιτύχει τον στόχο για έλλειμμα κάτω του 3% - και αν…
Δεν γλιτώνει από ό,τι φαίνεται η Ιταλία τη διαδικασία επί παραβάσει, καθώς σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Bloomberg δεν πρόκειται να επιτύχει τον στόχο για έλλειμμα στο όριο του 3%, όπως ορίζει η ΕΕ, ως το 2026.
Η κυβέρνηση της Giorgia Meloni εκτιμά έναν λόγο ελλείμματος προς ΑΕΠ φέτος σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τον στόχο 4,3% που έθεσε τον Σεπτέμβριο, επομένως πολύ πάνω από το ανώτατο όριο.
Κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Giancarlo Giorgetti αναγνώρισε ότι αυτό σημαίνει μέτρα εκ μέρους της ΕΕ, αλλά είπε ότι αυτό ισχύει και για άλλες χώρες μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα να κινήσει διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον μας, καθώς και για πολλές άλλες χώρες» δήλωσε ο Giorgetti κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης. «Εμείς, η Γαλλία και άλλοι 10».
Η διαδικασία επί παραβάσει θα υποχρεώσει την Ιταλία να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα -χωρίς έκτακτους παράγοντες και διακυμάνσεις του οικονομικού κύκλου- κατά τουλάχιστον 0,5% του ΑΕΠ ετησίως.
Ωστόσο, ο Giorgetti είπε ότι το τρέχον σχέδιο προϋπολογισμού της Ρώμης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και πρόκειται να αναθεωρηθεί στις 9 Απριλίου θα είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της ΕΕ για μείωση του δημοσιονομικού κενού προϊόντος του χρόνου.
«Δεν είμαστε τόσο χαζοί ώστε να έχουμε κάνει μια διαπραγμάτευση χωρίς να γνωρίζουμε ποιο ήταν το σενάριο στο οποίο πηγαίναμε», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης