Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε... «mood» κρίσης η Κομισιόν: Εισήγηση για διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην Ιταλία

Σε... «mood» κρίσης η Κομισιόν: Εισήγηση για διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στην Ιταλία
«Το επίπεδο του δημόσιου χρέους της χώρας, απαιτεί την μέγιστη δυνατή προσοχή»
Σχετικά Άρθρα
H Κομισιόν θα εισηγηθεί την εκκίνηση διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία, γνωστοποίησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Giancarlo Giorgetti, μιλώντας σήμερα 3/4 στις αρμόδιες επιτροπές του ιταλικού κοινοβουλίου.
«Από την στιγμή που στο τέλος του περασμένου έτους σταμάτησε να ισχύει η προσωρινή αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η οποία είχε υιοθετηθεί λόγω της πανδημίας και διατηρήθηκε εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, βάσει των περσινών στοιχείων, θεωρώ αυτονόητο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει στο Συμβούλιο να ενεργοποιήσει διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την χώρα μας και σειρά άλλων χωρών μελών».
Ο κ. Giorgetti σημείωσε επίσης ότι «το επίπεδο του δημόσιου χρέους της χώρας, για προφανείς λόγους βιωσιμότητας, απαιτεί την μέγιστη δυνατή προσοχή σε ό,τι αφορά τους πόρους που μπορούν να διατεθούν σε κάθε τομέα της δημόσιας οικονομικής πολιτικής ενώ υπάρχει, παράλληλα, σαφής ανάγκη να αξιολογούνται και να παρακολουθούνται συνεχώς οι θετικές επιπτώσεις κάθε δαπάνης».
Το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 7,2% του ΑΕΠ το 2023 λόγω των φοροελαφρύνσεων, ενώ η κυβέρνηση αναμένει, επίσης, έλλειμμα 4,3% το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης