Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία) κατά ΝΑΤΟ: Επέστρεψε σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου - Δεν έχει θέση σε έναν πολυπολικό κόσμο

Zakharova (Ρωσία) κατά ΝΑΤΟ: Επέστρεψε σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου - Δεν έχει θέση σε έναν πολυπολικό κόσμο
Η επέτειος ίδρυσης του ΝΑΤΟ δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς
Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει στη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, κατήγγειλε η Ρωσία, την ώρα που η συμμαχία γιορτάζει την 75η επέτειο από την ίδρυσή της αυτή την εβδομάδα.

"Σήμερα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, ο συνασπισμός έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου", δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Τόνισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν "πολυπολικό κόσμο" τον οποίο η Μόσχα  επιδιώκει να οικοδομήσει προκειμένου να θέσει τέλος στην κυριαρχία των ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει το επίκεντρο της προσοχής της Ρωσίας.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις που θα δώσουν στη Συμμαχία έναν πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό του εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.
Δυτικές κυβερνήσεις υποστηρίζουν πως βοηθάνε την Ουκρανία να πολεμήσει για την επιβίωσή της απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.
Η Zakharova τόνισε πως η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι "γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη" και πως η επέτειός του δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης