Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κρατική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας σχεδιάζει τρίτη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας το πρώτο εξάμηνο του 2024

Η Κρατική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας σχεδιάζει τρίτη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας το πρώτο εξάμηνο του 2024
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, η υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας λέει ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια τρίτη επίθεση, θεωρώντας την καταστροφή της γέφυρας «αναπόφευκτη»,  σύμφωνα με τον Guardian
Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας εργάζεται πυρετωδώς για τον σχεδιασμό μιας επιχείρησης για την καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας, μιας στρατηγικής σημασίας εγκατάστασης που συνδέει την Κριμαία με τη ρωσική ενδοχώρα.
Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, η υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας λέει ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια τρίτη επίθεση, θεωρώντας την καταστροφή της γέφυρας «αναπόφευκτη»,  σύμφωνα με τον Guardian.
Σημειώνεται ότι η γέφυρα του Κερτς, μήκους 18 χιλιομέτρων, συμβολίζει για τη Ρωσία την επιτυχημένη «επιστροφή» της Κριμαίας το 2014.
Ωστόσο, το Κίεβο θεωρεί αυτή τη δομή ως στόχο για τις επιθέσεις του.
Ενώ οι λεπτομέρειες της πιθανής επιχείρησης παραμένουν άγνωστες και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του GUR να εκτελέσει μια αποστολή εναντίον μιας τέτοιας βαριά προστατευόμενης εγκατάστασης, οι ρωσικές αρχές έχουν λάβει εκτεταμένα μέτρα για την ασφάλειά της.
Τα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνουν την ενίσχυση της αεράμυνας και την ανάπτυξη δυνατοτήτων που έχουν σχεδιαστεί για την εκτροπή εχθρικών πυραύλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.
«Θα το κάνουμε το πρώτο εξάμηνο του 2024 », είπε ένας αξιωματούχος στον Guardian, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών, Kirill Budanov έχει ήδη «τα περισσότερα μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων».
Προφανώς, σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης