Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση κατά των συνιδρυτών της Trump Media κατέθεσε ο Donald Trump – Συνεχίζονται οι δικαστικές του περιπέτειες

Μήνυση κατά των συνιδρυτών της Trump Media κατέθεσε ο Donald Trump – Συνεχίζονται οι δικαστικές του περιπέτειες
Ο Trump ισχυρίζεται ότι ο Andy Litinsky και ο Wes Moss παραβίασαν μια συμφωνία σχετικά με την ίδρυση και δεν αξίζουν το μερίδιο του 8,6%, που επί του παρόντος αποτιμάται στα 606 εκατομμύρια δολάρια
Τους δύο συνιδρυτές του στην Trump Media & Technology μήνυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Donald Trump μήνυσε τους δύο συνιδρυτές της πρόσφατα δημόσιας εταιρείας Trump Media & Technology Group, υποστηρίζοντας ότι δημιούργησαν την εταιρεία εσφαλμένα και δεν έπρεπε να αποκτήσουν μετοχές σε αυτήν.
Στην τελευταία νομική αψιμαχία για το ποιος θα λάβει πόσα από τα καυτά αλλά αδύναμα memes, ο Trump ισχυρίζεται ότι ο Andy Litinsky και ο Wes Moss παραβίασαν μια συμφωνία σχετικά με την ίδρυση και δεν αξίζουν το μερίδιο του 8,6%, που επί του παρόντος αποτιμάται στα 606 εκατομμύρια δολάρια.
Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στις 24 Μαρτίου στο δικαστήριο της πολιτείας της Φλόριντα και δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, έρχεται αφότου οι Litinsky και Moss άσκησε τη δική του μήνυση κατά του πρώην προέδρου στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ για το μερίδιο που είχαν υποσχεθεί στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης.
Ο νομικός αγώνας εξελίσσεται εν μέσω άγριων διακυμάνσεων στις μετοχές της Trump Media, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται την περασμένη εβδομάδα μετά τη συγχώνευσή της με μια εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού, γνωστή ως SPAC.
Η μετοχή υποχώρησε 21% τη Δευτέρα, αφού η Trump Media αποκάλυψε ζημία 58 εκατομμυρίων δολαρίων και επανέλαβε την προειδοποίηση ότι χρειαζόταν τα χρήματα από τη συμφωνία SPAC για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι ισχυρισμοί Trump

Ο Trump ισχυρίζεται ότι ο Litinsky και ο Moss απέτυχαν να δημιουργήσουν σωστά τη δομή εταιρικής διακυβέρνησης thw Trump Media, να λανσάρουν την πλατφόρμα του Truth Social και να βρουν τον κατάλληλο εταίρο συγχώνευσης.
Αυτή η αποτυχία έβλαψε την εταιρεία, υποστηρίζει.
Λέει ότι στη συνέχεια «άρχισαν αδιάκοπες προσπάθειες να ματαιώσουν» τη συμφωνία λευκής επιταγής στον αγώνα για τα αντίστοιχα μερίδια τους.
Από τη μεριά τους, οι δυο τους υποστηρίζουν ότι ο Trump σχεδίαζε να αναζητήσει εκατομμύρια επιπλέον μετοχές, μειώνοντας το μερίδιό τους.

Οι νομικές περιπέτειες του Trump

Ο Trump, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει δει την καθαρή του αξία να εκτινάσσεται λόγω του μεριδίου του στην Trump Media, το οποίο θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιήσει για να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε νομικές αποφάσεις εναντίον του — αν και επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να πουλήσει αυτές οι μετοχές για έξι μήνες.
Ακόμη και με την πτώση της, η Trump Media έχει επί του παρόντος κεφαλαιοποίηση αγοράς 7,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων και όσο μεγαλύτερο το κομμάτι της, τόσο περισσότερα χρήματα θα μπορούσε να πάρει.
Ο Trump κατέχει το 57% της εταιρείας, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, με το μερίδιό του να ανέρχεται πλέον στα 4,02 δισεκατομμύρια δολάρια στα χαρτιά.
Ο δικαστής του Ντέλαγουερ, Sam Glasscock III, αρνήθηκε να επισπεύσει τη μήνυση των Litinsky και Moss αφού οι δικηγόροι του Trump συμφώνησαν να αποφύγουν τη μείωση της αξίας των μετοχών τους.
Αλλά σε μια ακρόαση τη Δευτέρα, οι δύο τους υποστήριξαν ότι σχεδιάζουν να ζητήσουν εντολή που θα απαγορεύει τη μήνυση της Φλόριντα να προχωρήσει, ενώ αμφισβητούν τους ισχυρισμούς ότι ο Trump σχεδίαζε να στοχεύσει το μερίδιό τους από την αρχή.
Ο δικαστής είπε ότι «εξοργίστηκε» όταν έμαθε για τη μήνυση του Trump στη Φλόριντα - την οποία κατέθεσε αντί να ασκήσει ανταγωγές εναντίον των δύο στην αίθουσα του δικαστηρίου του Γκλάσκοκ - και θα εξετάσει πιθανές κυρώσεις εναντίον του πρώην προέδρου στην υπόθεση Ντέλαγουερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης